V zamorenom dome sociálnych služieb hlásia desiatky nakazených

TA3 SITA
6.10.2020 12:43

V zariadení sociálnych služieb v okrese Nové Zámky malo pozitívny výsledok testov na koronavírus 44 ľudí. Úrad verejného zdravotníctva uviedol, že je tam pozitívnych 32 klientov a 12 pracovníkov.

V zamorenom dome sociálnych služieb hlásia desiatky nakazených
SITA/AP

Zdravotný stav klientov je pravidelne monitorovaný, o pozitívnych klientov sa stará vyčlenený personál. V zariadeni platí prísny hygienicko-epidemiologický režim a zákaz návštev.

Početnejší výskyt nákazy koronavírusom hlásia RÚVZ v Bratislave, Bardejove, Svidníku a Dunajskej Strede, Vranove nad Topľou, Prievidzi a Nových Zámkoch.

Regionálny úrad v Dunajskej Strede zaznamenal najmä dohľadané kontakty pozitívnych prípadov. RÚVZ zabezpečil v ostatných dňoch hromadné testovanie, preto nevylučuje, že počet potvrdených prípadov v okrese vzrastie. V okresoch Stropkov a Svidník ide vo väčšine prípadov o dohľadané kontakty osôb, ktoré sa nakazili na svadobných hostinách. Svadba v Stropkove sa stala zdrojom ohniska nákazy aj v okrese Vranov nad Topľou, kde epidemiológovia stále dohľadávajú kontakty aj z troch ďalších svadieb.

Noví infikovaní v okrese Bardejov sú prevažne kontakty, u ktorých sa ochorenie potvrdilo po účasti na svadbách či kare. Pozitívne testovaní pribudli aj medzi školákmi. Zo 150 testovaných detí bolo zatiaľ pozitívnych 12, na výsledky ďalších testov sa ešte čaká. RÚVZ Prievidza zaznamenal prevažne dohľadané kontakty potvrdených prípadov, ktoré pochádzajú zo svadby, škôl či pracovísk.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva zaznamenali v pondelok 320 potvrdených prípadov Covid-19 z 3 750 dokončených laboratórnych vyšetrení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok