Nadácia TA3 zorganizovala pre Nikolu online dražbu. Pomôžte i vy

TA3
2.10.2020 22:18

Choroba, ktorá ničí telo, ale nie intelekt. Aj takto by sa dala stručne charakterizovať cystická fibróza – diagnóza, ktorou trpia desiatky pacientov aj na Slovensku. Jednou z nich je aj mladá Nikola. Urgentne potrebuje nákladnú liečbu, ktorú jej ale poisťovňa nepreplatí. Nadácia TA3 pre ňu preto zorganizovala online dražbu, súčasťou ktorej sú aj predmety venované od top domácich aj zahraničných športovcov.

Niekedy sa človek dostane do zúfalej situácie a potrebuje pomoc dobrých ľudí. Nikola Kubišová z Púchova má 27 rokov, cystickú fibrózu a bez kyslíka už nemôže dýchať. Jej stav sa každým dňom zhoršuje. Zlepšiť ho, a vrátiť ju tak do normálneho života, by mohol jedine liek KAFTRIO od americkej farmaceutickej spoločnosti Vertex.

Mesačná dávka tohto lieku stojí vyše 20-tisíc eur a brať ho Nikola musí dlhodobo. Keďže žiadosť o preplatenie jej zdravotná poisťovňa zamietla s odôvodnením, že liek na Slovensku nie je kategorizovaný, pomôcť sa jej rozhodla Nadácia TA3.

Vy sympatickej Nikolke môžete pomôcť tým, že sa zapojíte do charitatívnej online dražby na www.soga.sk od 30. septembra do 6. októbra. Aukčná spoločnosť ponúka vzácne športové predmety, ktoré do dražby pre Nikolu ochotne venovali tí najúspešnejší športovci.

Ak sa nechcete zapojiť do aukcie, môžete prispieť ľubovoľnou finančnou čiastkou na transparentné číslo účtu pod názvom Život s CF ( SK73 0900 0000 0051 7347 5453 ). Účet bol vytvorený IBA PRE NIKOLU. Kompletný výťažok bude do posledného centu využitý na kúpu život zachraňujúceho lieku.

Pomôcť môžete tým, že sa zapojíte do charitatívnej dražby, alebo pošlete Nikole ľubovoľnú čiastku na účet SK73 0900 0000 0051 7347 5453.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok