Lustrovať mal ďalší policajt s väzbami na Bödöra. Obvinili ho

TA3 SITA
11.9.2020 11:21

Policajná inšpekcia obvinila ďalšieho policajta z nezákonných lustrácií. Ide o Milana Mihálika, ktorý pracoval ako zástupca riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry.

Mihálik je známy aj svojimi kontaktmi na nitrianskeho oligarchu Norberta Bödöra. Podľa policajnej inšpekcie sa zapojil do nezákonných lustrácií pre Mariana Kočnera. Informuje o tom portál Aktualít. Policajná inšpekcia už mesiace vyšetruje, ktorých policajtov Bödör úkoloval a kto sa nezákonne prehrabával v registroch, aby bez príčiny lustroval množstvo ľudí a zistenia potom odovzdával ďalej.

Policajná inšpekcia bývalého funkcionára NAKA obvinila zo zneužívania právomocí verejného činiteľa, neoprávneného nakladania s osobnými údajmi a ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Pre Aktuality.sk to potvrdila Petra Friese z komunikačného odboru rezortu vnútra. V súvislosti s vyšetrovaním lustrácií novinárov podľa nej vyplynuli nové skutočnosti, ktoré viedli k obvineniu 42-ročného policajta.

„Jeho obvinenie sa netýka ani lustrovania Jána Kuciaka, ani lustrácií novinárov. Subjekty, ktorých sa protiprávne konanie týka, nie je v tomto štádiu vyšetrovania vhodné bližšie špecifikovať,“ vysvetlila Friese.

Polícia už mesiace vyšetruje, ktorých policajtov Bödör úkoloval a kto sa nezákonne prehrabával v registroch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok