Zatvorili jednu z bratislavských škôl, nie je vraj dôvod na paniku

TA3 SITA
10.9.2020 11:42

V bratislavskej Vrakuni zatvorili základnú školu Žitavská, osem detí prišlo do kontaktu s nakazeným koronavírusom. Rozhodol o tom krízový štáb mestskej časti.

Zatvorili jednu z bratislavských škôl, nie je vraj dôvod na paniku
SITA/AP (ilustračné foto)

"Stalo sa tak na základe informácie, že osem žiakov prišlo do kontaktu s pozitívne testovaným človekom," uviedla mestská časť na sociálnej sieti a doplnila, že tieto deti boli v kontakte s 19 pedagógmi a dvoma vychovávateľkami. "Žiakov bolo v kontakte zhruba 118. Táto situácia nás donútila školu uzavrieť a rešpektovať odporúčanie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave," doplnila mestská časť.

Škola bude zatvorená do 20. septembra, ak však testy nepreukážu ochorenie COVID-19, otvoria ju skôr. "Situáciu máme pod kontrolou a nie je dôvod na paniku, keďže zatiaľ nikto nemá potvrdený koronavírus. Všetky ostatné školy či predškolské zariadenia fungujú v normálnom režime, okrem ZŠ Železničnej, kde sú zatvorené dve triedy," uzavrela mestská časť. Podľa posledných informácií Úradu verejného zdravotníctva je aktuálne v Bratislavskom kraji prerušený výchovno-vzdelávací proces v 12 školských a predškolských zariadeniach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok