Na Slovensku zomrelo mladé dievča, ktoré malo koronavírus

TA3 SITA
9.9.2020 09:43

Najmladšia obeť koronavírusu na Slovensku? V nitrianskej nemocnici zomrelo len 15-ročné dievča, u ktorého predtým potvrdili nákazu. Nemocnica však upozorňuje, že presnú príčinu úmrtia bude možné určiť až po pitve.

V nitrianskej nemocnici zomrelo 15-ročné dievča, u ktorého potvrdili nový koronavírus. Skonštatoval to minister zdravotníctva Marek Krajčí. Išlo podľa neho o dievča, ktoré malo aj závažnú základnú diagnózu a mala aj vysoký stupeň obezity. To je v prípade koronavírusu podľa ministra vysoký rizikový faktor u pacienta s COVID-19.

Prípad potvrdila aj samotná nemocnica. "Môžeme potvrdiť, že sme počas víkendu prijali na Kliniku detí a dorastu polymorbídnu pacientku so závažnými chronickými ochoreniami, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19 a následné preložená na Infekčnú kliniku, kde zomrela. Presnú príčinu úmrtia bude možné určiť až po pitve zosnulej," informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Nitre Tatiana Kubinec.

Ako ďalej uviedol Marek Krajčí, situácia na Slovensku zhoršuje. "Urobíme maximum preto, aby sme tú druhú vlnu čo najlepšie zvládli a aby sme mali čo najmenej hospitalizovaných a čo najmenej mŕtvych," informoval minister zdravotníctva. Predpokladá, že so stúpajúcim počtom pozitívne nakazených bude stúpať aj počet testovaných. Zároveň doplnil, že kapacity sú zatiaľ uspokojivé. "Negatívom je, že s rastom počtu nakazených sa zvyšujú aj počty ľudí v nemocniciach," dodal Krajčí.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí: "Dievča malo aj závažnú základnú diagnózu a vysoký stupeň obezity, čo je významný rizikový faktor."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok