Rezort tlmočníkov vyplatí. Mrzí ho, ako vyznel v očiach verejnosti

TA3 SITA
8.9.2020 17:21

Ministerstvo vnútra sa dohodlo so Slovenským zväzom nepočujúcich a uhradí financie za vykonané posunkové tlmočenie na tlačových konferenciách. Ako ďalej rezort uvádza vo svojom profile na sociálnej sieti, ministerstvo tlmočníkom uhradí peniaze obratom po prijatí faktúry na vyrokovanú sumu.

Rezort tlmočníkov vyplatí. Mrzí ho, ako vyznel v očiach verejnosti
TASR (ilu)

„Mrzí nás, že rezort vnútra vyznel vo svetle medializovaných informácií v očiach verejnosti negatívne, myslíme si však, že sa vzniknutej situácii dalo predísť,“ dodalo ministerstvo.

Slovenský zväz nepočujúcich minulý týždeň krátko pred začatím rokovania vlády zorganizoval protest. Nepočujúci žiadali, aby sa na tlačových konferenciách a brífingoch obnovilo tlmočenie do slovenského posunkového jazyka. Zároveň požadovali, aby sa urýchlil proces vyplatenia tlmočníkov za vykonanú prácu, keďže od začiatku tlmočenia na úrade vlády, čo predstavuje polrok, nedostali tlmočníci výplatu.

Vedúci Úradu vlády SR Július Jakab v reakcii pre médiá uviedol, že tlmočníci mali pôvodne uzavretú zmluvu s ministerstvom vnútra na tlačové besedy krízového štábu. Na tie, ktoré organizoval Úrad vlády SR, chodili bez toho, aby s ním mali zmluvu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok