Nákaza je aj na bratislavskom úrade, v centre sprísňujú opatrenia

TA3 TASR
31.8.2020 09:12

Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto od stredy 2. septembra sprísňuje protiepidemické opatrenia. Dôvodom je pozitívny skríningový test na COVID-19 jedného zo zamestnancov úradu. Testovaný bol v kontakte s miestnym i mestským poslancom Adamom Berkom, ktorý 23. augusta priznal nákazu novým koronavírusom.

Nákaza je aj na bratislavskom úrade, v centre sprísňujú opatrenia
TASR/Martin Baumann

Hovorca Starého mesta Matej Števove upozornil, že nález musí byť potvrdený ešte nadstavbovým testom. "V tejto chvíli má charakter validného, neurčitého výsledku, pri ktorom sa odporúča opätovne o 2-3 dni test zopakovať," ozrejmil. "Regionálny úrad verejného zdravotníctva v takýchto prípadoch nedefinuje žiadne odporúčania ani formu karantény pre tieto prípady. Aj napriek tomu zamestnanec ostáva v domácej izolácii a podstúpi opakované vyšetrenie o 2 až 3 dni," dodal Števove.

K sprísneným opatreniam platným od stredy patrí meranie telesnej teploty všetkým osobám, ktoré vstupujú do budovy úradu, povinnosť nosiť rúško v priestoroch úradu a dezinfekcia rúk. Vedenie mestskej časti zvolalo na pondelok online krízový štáb, na ktorom príjme smerom k úradu ďalšie opatrenia. Verejnosť o nich bude bezodkladne informovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok