Slováci majú zákaz vstupu, Ukrajina hlási rekordný počet úmrtí

TA3 TASR
27.8.2020 11:04

Náš východný sused zaznamenal za posledných 24 hodín najvyšší denný počet úmrtí v dôsledku infekcie novým typom koronavírusu. Slováci sa od soboty 29. augusta do 28. septembra na Ukrajinu nedostanú. Tá totiž zaviedla pre cudzincov na toto obdobie zákaz vstupu.

Slováci majú zákaz vstupu, Ukrajina hlási rekordný počet úmrtí
SITA/AP

Budú platiť výnimky

O zákaze vstupu informuje naše ministerstvo zahraničných vecí na svojej webovej stránke. Výnimku zo zákazu vstupu majú ľudia, ktorí tranzitujú cez územie Ukrajiny v priebehu 24 hodín. Rovnako zamestnanci zahraničných zastupiteľských úradov, konzulárnych úradov a zastúpení medzinárodných organizácií akreditovaných na Ukrajine. Tiež ich rodinní príslušníci, vodiči nákladnej dopravy, piloti, členovia posádky lietadla alebo iných členov leteckého personálu, posádka v lodnej nákladnej doprave, rušňovodiči, vozmajstrovia, vlakové čaty a obslužní pracovníci v železničnej nákladnej doprave.

Slovenský rezort diplomacie tiež pripomína, že lety z Ukrajiny na Slovensko ostávajú pozastavené. Pozastavená je aj medzinárodná osobná železničná a autobusová doprava cez všetky hraničné priechody.

Desiatky obetí denne

Chorobe Covid-19 podľahlo na Ukrajine za posledný deň 49 ľudí, čím celkový počet obetí pandémie v krajine stúpol na 2403. V stredu Ukrajina hlásila 36 obetí, v utorok 25.

Počet potvrdených prípadov infekcie sa za posledných 24 hodín zvýšil o 1974 na celkovo 112 059. Z ochorenia sa od začiatku pandémie na Ukrajine uzdravilo 54.217 ľudí. Karanténne opatrenia na Ukrajine platia zatiaľ do 31. augusta, potom sa v závislosti od epidemiologickej situácie v každom z regiónov môžu zmierniť alebo zintenzívniť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok