Ukrajina uzatvára hranice. Obmedzenie má aj výnimky

TA3 SITA
26.8.2020 16:40

Ukrajina od soboty uzatvára hranice pre cudzincov. Opatrenie bude platiť do 28. septembra. Rozhodol o tom vládny kabinet. Podľa ministra vnútra Arsena Avakova sa obmedzenie nebude týkať osôb s povolením na pobyt, členov medzinárodných a humanitárnych misií, či vodičov kamiónov.

Ukrajinský vládny kabinet v stredu rozhodol, že od 29. augusta do 28. septembra uzatvára hranice pre cudzincov. Podľa ministra vnútra Arsena Avakova sa toto obmedzenie nebude vzťahovať na osoby s povolením na pobyt, členov medzinárodných a humanitárnych misií, vodičov kamiónov či osoby, ktoré budú mať pozvánku od kultúrnych inštitúcií. "Vzhľadom na úroveň infikovanosti musíme chrániť našich občanov a preukázať zodpovednosť voči našim zahraničným partnerom," povedal premiér Denys Šmyhaľ podľa webu gazeta.ua.

Na Ukrajine dosiaľ zaznamenali vyše 110-tisíc prípadov ochorenia COVID-19, z ktorých 2 354 bolo smrteľných.

Vláda taktiež predĺžila povinnosť absolvovať karanténu pri vstupe na územie štátu minimálne do 31. októbra. Krajina sa aj týmito krokmi pripravuje na druhú vlnu pandémie koronavírusu. V súvislosti s tým na Ukrajine dopĺňajú zásoby liekov, zdravotníckych pomôcok a osobných ochranných prostriedkov.

Na Ukrajine dosiaľ zaznamenali vyše 110-tisíc prípadov ochorenia COVID-19, z ktorých 2 354 bolo smrteľných. V stredu ohlásili nárast až o 1 670 nových infikovaných. Viac ako 53-tisíc ľudí sa už z choroby vyliečilo.

Témy: Ukrajina
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok