Tajní mali odpočúvať štátneho tajomníka. Naď to nechá preveriť

TA3 TASR
26.8.2020 10:59

Minister obrany Jaroslav Naď nedisponuje informáciami, že by súčasného štátneho tajomníka Vendelína Leitnera sledovala vojenská rozviedka počas éry ministra Ľubomíra Galka. "Aj keby som takouto informáciou disponoval, nemôžem to pred vami vyvrátiť alebo potvrdiť," povedal minister.

Tajní mali odpočúvať štátneho tajomníka. Naď to nechá preveriť
SITA/Jana Birošová

"Jediné, čo môžem povedať, je, že si to nechám komplexne preveriť a zdôvodniť," dodal Naď. Minister vnútra Roman Mikulec kritizoval nepresnosť medializovaných informácií. "Je pravda, že odpočúvaný bol a že podával sťažnosti, v tom čase však nebol ani šéfom spravodajskej služby, ani poradcom vtedajšieho ministra Ľubomíra Galka," povedal Mikulec.

Podľa informácie Nadácie Zastavme korupciu, ktorú publikoval denník Sme, malo nového štátneho tajomníka na ministerstve vnútra Vendelína Leitnera špehovať počas vlády Ivety Radičovej Vojenské obranné spravodajstvo. Leitner sa mal sťažovať Ústavnému súdu, so svojimi podnetmi neuspel.

Leitner bol v rokoch 2000 až 2006 riaditeľom Vojenskej spravodajskej služby. Túto pozíciu zastával aj súčasný minister vnútra Roman Mikulec v rokoch 2010 a 2012. VSS od roku 2013 neexistuje, zanikla zlúčením s Vojenským obranným spravodajstvom do jednej služby Vojenské spravodajstvo. Leitner sa spomínal ako jeden z možných uchádzačov o post riaditeľa Vojenského spravodajstva. Potvrdila to riaditeľka tlačového odboru Barbara Túrosová. Dodala, že Leitner má v súčasnosti bezpečnostnú previerku na stupeň "Dôverné".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok