Pre premiérove slová o rozvrate OĽANO podali trestné oznámenie

TA3 SITA
6.8.2020 10:35

Predseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker podal trestné oznámenie na generálnu prokuratúru v súvislosti s výrokmi predsedu vlády Igora Matoviča o zneužití tajných služieb v predvolebnej kampani.

Pre premiérove slová o rozvrate OĽANO podali trestné oznámenie
TASR/Pavol Zachar

Premiér po odstúpení Lukáša Kyselicu z funkcie štátneho tajomníka rezortu vnútra na sociálnej sieti napísal, že ľudia blízki Petrovi Pellegrinimu vo vedení Vojenského spravodajstva chceli zneužiť Kyselicu pred voľbami na rozvrat hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Informoval o tom Tomáš Drucker pred generálnou prokuratúrou.

Drucker podal trestné oznámenie vo veci zneužitia právomoci verejného činiteľa, neprekazenia trestného činu a ohrozenia utajenej skutočnosti. „Pokiaľ premiér nebude konať v kauze Lukáša Kyselicu ako tajného agenta, kde oznámil sám Matovič, že tajná služba mala byť použitá rozklad jeho hnutia a zabráneniu vzniku volieb. To je vážny zločin zneužitia právomoci verejného činiteľa,” uviedol Drucker s tým, že predseda vlády nezvolal ani Bezpečnostnú radu Slovenskej republiky.

Podľa informácií Denníka N mal vo februárových parlamentných voľbách kandidovať Lukáš Kyselica za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti ako tajný príslušník vojenského spravodajstva. Predseda vlády Igor Matovič 28. júla verejnosť informoval, že Lukáš Kyselica končí vo funkcii štátneho tajomníka rezortu vnútra. "Podľa mojich informácií ho ľudia blízky Petrovi Pellegrinimu vo vedení Vojenského spravodajstva chceli zneužiť pred voľbami na rozvrat nášho hnutia OĽANO zvnútra," uviedol Matovič na sociálnej sieti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok