NHL: Dallas sa ujal vedenia, Sekera si pripísal plusové body

TA3 TASR
23.8.2020 08:11

Hokejisti Dallasu Stars úspešne vstúpili do 2. kola play off NHL. V úvodnom zápase semifinále Západnej konferencie v Edmontone zdolali Colorado Avalanche 5:3 najmä vďaka prvej útočnej formácii, ktorej členovia nazbierali dohromady osem kanadských bodov. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral za Dallas 11:33 min, pripísal si dva plusové body, jednu strelu na bránku a dva "hity".

NHL: Dallas sa ujal vedenia, Sekera si pripísal plusové body
SITA/AP

Alexander Radulov strelil dva góly a na jeden prihral, kapitán Jamie Benn trikrát asistoval a Tyler Seguin prispel gólom a asistenciou. "Po šiestom zápase proti Calgary, v ktorom sme rýchlo prehrávali 0:3, sme chceli začať oveľa lepšie. Vieme, že si meriame sily s elitným tímom. Je v ňom veľa kvality, niekoľko špičkových hráčov. Točili sme všetky štyri formácie a myslím si, že všetci si zastali svoju úlohu," povedal Benn pre oficiálnu stránku súťaže.

Takisto v drese Colorada zabrala prvá útočná formácia, Nathan MacKinnon dosiahol dva góly a asistenciu, kapitán Gabriel Landeskog pridal gól s asistenciou. Nemecký brankár Avalanche Philipp Grubauer inkasoval tri góly z desiatich striel, v druhej tretine musel odstúpiť pre zranenie ľavej dolnej končatiny. Nahradil ho Čech Pavel Francouz. "Je to zlá správa, čas ukáže, ako dlho bude mimo hry. Momentálne to neviem odhadnúť, no určite nepredpokladám, že by sa na ľad vrátil v najbližších dňoch. Nateraz ho musí zastúpiť Francouz," povedal tréner Jared Bednar.

2. kolo play off NHL:
Edmonton
semifinále Západnej konferencie - 1. zápas:
Colorado - Dallas 3:5
/stav série 0:1/


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok