NHL: Obhajca Stanleyho pohára nepostúpil, Philadelphia uspela

22.8.2020 09:27

Hokejisti Montrealu Canadiens aj so slovenským reprezentantom Tomášom Tatarom vypadli v 1. kole play off NHL. V šiestom zápase štvrťfinále Východnej konferencie prehrali s Philadelphiou Flyers 2:3 a v sérii 2:4. V dueli Západnej konferencie Vancouver zdolal obhajcu Stanleyho pohára St. Louis 6:2 a v sérii zvíťazil 4:2.

NHL: Obhajca Stanleyho pohára nepostúpil, Philadelphia uspela
SITA/AP

Philadelphia uspela v sérii play off prvýkrát od roku 2012, pod piatkový triumf sa podpísali najmä brankár Carter Hart s 31 zákrokmi a Kevin Hayes, autor gólu a asistencie. Flyers sa v 2. kole stretnú s New Yorkom Islanders. Oba zásahy Montrealu dosiahol Nick Suzuki, Tatarov spoluhráč z prvej formácie Joel Armia mal dve asistencie, rovnako ako Jonathan Drouin. Slovenský krídelník odohral 14:26 minúty a dvakrát vystrelil na bránku.

Vancouver prakticky rozhodol už v prvej polovici zápasu, keď do 29. minúty viedol už 4:0. V záverečnom dejstve sa dvakrát presadil Jaden Schwartz, no na oba góly odpovedal Tyler Motte. Duel príliš nevyšiel brankárovi St. Louis Jordanovi Binningtonovi, ktorý pustil štyri z osemnástich striel a po štvrtom zásahu prenechal miesto Jakeovi Allenovi. Celkovo Binnington nevyhral ani jeden z uplynulých piatich zápas vyraďovačky, pričom inkasoval až 19-krát.

Švédsky útočník v drese Canucks Elias Pettersson nazbieral dve asistencie a dotiahol sa na lídra kanadského bodovania v play off Nathana MacKinnona s Colorada, obaja majú na konte 13 bodov so zhodnou bilanciou 4+9. "Kosatky" sa prebojovali z 1. kola play off prvýkrát od roku 2011 a v ďalšej fáze si zahrajú s Vegas Golden Knight.

1. kolo play off NHL
štvrťfinále Východnej konferencie
šiesty zápas:
Montreal - Philadelphia 2:3
/konečný výsledok série: 2:4, Philadelphia postúpila do semifinále konferencie/



štvrťfinále Západnej konferencie
šiesty zápas:
Vancouver - St. Louis 6:2
/konečný výsledok série: 4:2, Vancouver postúpil do semifinále konferencie/


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok