V Trnave zatvorili fastfoody. Zamestnanci mali pozitívne testy

TA3 SITA
21.8.2020 14:09

Dve siete s rýchlym občerstvením v Trnave v piatok zatvorili, pretože niektorí zamestnanci mali pozitívne testy na nový koronavírus. Podľa Úradu verejného zdravotníctva mali tieto prípady epidemiologickú súvislosť s rodinnou oslavou.

V Trnave zatvorili fastfoody. Zamestnanci mali pozitívne testy
TASR (Ilu)

„Napriek striktnému dodržiavaniu všetkých hygienických opatrení bola u troch našich zamestnancov v dvoch trnavských reštauráciách preukázaná nákaza respiračným ochorením spojeným s novým koronavírusom. Hygienici poslali všetkých zamestnancov, ktorí boli či mohli byť v priamom kontakte s nakazenými kolegami, do povinnej karantény a nariadili dočasné uzatvorenie reštaurácií,“ informovala Lucia Poláčeková z McDonald´s Slovakia.

Počas uzatvorenia reštaurácií vykonajú nielen štandardnú ale komplexnú dezinfekciu všetkých priestorov. O znovuotvorení reštaurácií bude rozhodnuté na základe dohody s regionálnymi hygienikmi. Prenos infekcie bol zaznamenaný mimo reštauračných prevádzok.

Ako Poláčeková ďalej informovala, všetci zamestnanci používajú ochranné pomôcky, akými sú rúška, rukavice, dezinfekčné prostriedky, a všetky priestory reštaurácií vrátane výdajových okienok so zvýšenou frekvenciou dezinfikujú. Každý zamestnanec musí prejsť každý deň zdravotným filtrom.

V okrese Trnava bolo po štvrtkovom testovaní zistených až 17 prípadov ochorenia COVID-19, najviac od začiatku pandémie. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave zaznamenal vo svojej územnej pôsobnosti úzke kontakty potvrdených prípadoch ochorenia COVID-19 a importy zo zahraničia. V prípade úzkych kontaktov ide o rodinnú oslavu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok