Koronavírus sa objavil aj vo vedení mesta Ružomberok

TA3
18.8.2020 12:12

Najprv bola strata chuti a čuchu. Následne sa zistilo, že jeden z členov vedenia mesta Ružomberok sa nakazil koronavírusom. Potvrdili to testy. Ako neskôr informoval hovorca mesta Viktor Mydlo, testovanie primátora Igora Čombora a jeho šoféra dopadlo dobre.

Čo sa týka infikovaného zamestnanca, príznaky sa u neho objavili v piatok. "Testovaný bol v pondelok 17. augusta v ranných hodinách a v neskorších popoludňajších mu bolo potvrdené ochorenie Covid-19. Zamestnanec je v domácej karanténe s ľahkým priebehom ochorenia. Jedná sa o člena vedenia mesta," informoval hovorca.

Mestský úrad na situáciu zareagoval. "Dňa 18. augusta bolo oznámené uzatvorenie úradu na jeden pracovný deň. Následne na to zasadalo krízové vedenie mesta, ktoré sa zhodlo na prinavrátení pôvodného režimu, ktorý pozostával zo zmeny stránkových dní, zmeny vstupu do budovy a prijatím epidemických opatrení. Po novom sú stránkové dni v pondelok, stredu a piatok. Vstup do budovy bude možný len z bočného vchodu. Každému, kto do úradu vstúpi, bude meraná telesná teplota a evidované budú jeho údaje a dôvod návštevy," dodal hovorca Mydlo s tým, že zamestnanci v karanténe neostávajú. Budova MÚ sa bude dezinfikovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok