Letné školy pokračujú, najväčší záujem je v Prešovskom kraji

TA3 SITA
17.8.2020 10:26

Začína sa druhý týždeň letných škôl. Tie môžu navštevovať žiaci od pondelka do piatka až do 28. augusta. Najväčší záujem je v Prešovskom kraji, kde letné školy navštevuje 1484 žiakov.

Začína sa druhý týždeň letných škôl. Žiaci ich môžu navštevovať od 10. do 28. augusta 2020, vždy od pondelka do piatka. Ako informovalo ministerstvo školstva šéf rezortu Branislav Gröhling v rámci návštevy Banskobystrického kraja otvorí letnú školu na Základnej škole Eleny Maróthy Šoltésovej v meste Krupina. V posledných troch augustových týždňoch by mali letné školy privítať takmer 8 500 žiakov. MŠVVaŠ v rámci letných škôl podporilo 244 žiadateľov celkovou sumou 372 600 eur. V pláne ministerstva však pôvodne bolo rozdeliť pol milióna eur. Zvyšné peniaze chce rezort investovať do regionálneho školstva v prípade druhej vlny pandémie.

Najväčší záujem prejavili v Prešovskom kraji, v ktorom rezort podporí 43 škôl s počtom detí 1 484. Najmenší záujem o letné školy evidovalo ministerstvo v Bratislavskom kraji, kde sa letná výučba uskutoční v 12 školách pre 445 detí. Cieľom týchto škôl je pomôcť vyrovnať rozdiely vo vedomostiach a zručnostiach, ktoré vznikli, alebo sa prehĺbili v dôsledku koronakrízy.

Pre pandémiu stratili desaťtisíce slovenských školákov prístup k vzdelávaniu. Prezenčná výučba na školách bola od 16. marca prerušená. Deti z materských škôl a z prvého až piateho ročníka základných škôl sa mohli do lavíc vrátiť od 1. júna. Školy sa pre stredoškolákov a žiakov druhého stupňa základných škôl otvorili 22. júna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok