Školský rok sa blíži. Rodičia by mali podpisovať čestné prehlásenie

TA3 SITA
12.8.2020 11:13

K návrhu pandemickej komisie, ktorý sa týka nástupu žiakov do škôl, plánuje ministerstvo školstva predložiť kompromisný návrh. Uviedol to minister školstva Branislav Gröhling.

Dodal, že požiada svojich kolegov, aby kontrolovali, čo povedia smerom k školstvu, keďže tento rezort zastrešuje zhruba 800-tisíc študentov, 100-tisíc učiteľov a 1,5 milióna rodičov. Tí, ako uviedol, vnímajú v tejto súvislosti každé jedno slovo.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) v utorok 11. augusta po zasadnutí pandemickej komisii uviedol, že dieťa bude musieť pri nástupe do školy odovzdať čestné prehlásenie o bezinfekčnosti a nenavštívení zahraničia či medzinárodného podujatia.

„My máme kompromisný návrh k tomuto, ktorý už máme otestovaný počas tých troch mesiacoch. Bude sa podpisovať čestné prehlásenie, kde bude rodič vyhlasovať, že jeho dieťa nemá žiadne príznaky,“ priblížil Gröhling. Dodal, že sa neplánujú zatvárať školy ani mestá, ale skôr triedy. Vysvetlil, že rezort si nemôže dovoliť zatvoriť školy. Bližšie informácie predstaví ministerstvo školstva verejnosti 18. augusta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok