Testovali len 47 ľudí, máme nové prípady. Slovenské letiská ožili

TA3 TASR SITA ČTK
15.6.2020 09:31

Od vypuknutia pandémie zažíva Európa najväčšie uvoľňovanie, vnútorné hranice sa otvárajú a mnohé štáty sa pripravujú na turistickú sezónu. Podobná situácia je aj na Slovensku, hoci v posledných dňoch u nás pribúda o čosi viac prípadov nákazy než predtým. Udalosti okolo pandémie sme s vami sledovali online.

Testovali len 47 ľudí, máme nové prípady. Slovenské letiská ožili
SITA/Branislav Bibel

Online článok ku koronavírusu sme ukončili. Viac informácií sa dozviete aj v našej špecializovanej sekcii.

00:20 Ceny ropy sa po počiatočnom prudkom poklese vrátili v pondelok k rastu. Prispeli k tomu očakávania, že členské štáty zoskupenia OPEC+ splnia svoje záväzky v oblasti znižovania produkcie.

00:05 V mnohých krajinách od pondelka vstúpilo do platnosti ďalšie uvoľňovanie opatrení. Okrem toho sa rozšírili možnosti cestovať v rámci schengenského priestoru, ale aj mimo neho. Napriek tomu však stále platia isté výnimky a obmedzenia.

23:27 Nielen zástupcovia zväzov a klubov, ale najnovšie už aj Slovenský olympijský a športový výbor vyzýva kompetentné orgány, aby prehodnotili opatrenia, ktoré obmedzujú počet ľudí na športových podujatiach.

23:05 Politici v Severnom Macedónsku sa dohodli na náhradnom termíne predčasných parlamentných volieb, ktoré sa budú konať 15 júla. Voľby boli pôvodne vypísané na 12. apríla, avšak odložili sa v dôsledku koronavírusovej pandémie a trvania núdzového stavu.

22:50 V Maďarsku sa v pondelok skončil školský rok. Podľa rezortu ľudských zdrojov systém maďarského verejného vzdelávania v období pandémie koronavírusu obstál vďaka prechodu na digitálny pracovný plán.
Podľa internetovej stránky komerčnej televízie ATV ministerstvo zdôraznilo, že sa v mimoriadnych podmienkach podarilo zorganizovať maturitné skúšky a aj úspešne uzatvoriť školský rok.

22:30 Epidemiológom prišlo v aktuálnej situácii spojenej s pandémiou nového koronavírusu ako prijateľné riešenie stanoviť sanitárny deň na nedeľu. Uviedla to hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Daša Račková. Celý proces sanitácie si totiž podľa úradu vyžaduje profesionálny prístup a dostatok času na realizáciu, čo podľa neho nie je možné v bežné pracovné dni zabezpečiť.

22:15 Ďalšie slávnostné odovzdávanie cien Americkej Akadémie filmových umení a vied v dôsledku pandémie koronavírusu oficiálne preložili z pôvodne plánovaného 28. februára na 25. apríla 2021. Akadémia tiež rozhodla, že filmy, ktoré sa chcú uchádzať o budúcoročné Oscary, nemusia oficiálne uviesť do kín do 31. decembra 2020, ale do 28. februára 2021.

Akadémia, ktorá ocenenia známe ako Oscar udeľuje, musela v dôsledku pandémie koronavírusu pristúpiť k podstatným zmenám pravidiel. Tento krok si vyžiadalo uzavretie kín, odloženie premiér mnohých filmov, ako aj zastavenie produkcie vznikajúcich snímok.

22:10 NAKA zasiahla v súvislosti s podozrením na neoprávnené monitorovanie vládnej siete. V akom stave je kybernetická bezpečnosť SR? Protestujúcim jarmočníkom premiér odkázal, že so svojím prístupom si nič nevyboxujú. S akými požiadavkami prišli? Pozrite si dnešnú Tému dňa a dozviete sa viac.

21:43 Dopyt po nových riešeniach je pre firmy novou príležitosťou, ako prežiť v čase krízy a nestratiť záujem zákazníkov. O tom, aké výzvy priniesla pandémia pre segment telekomunikačných služieb sme hovorili v relácii Biznis.

21:19 Spojené štáty v pondelok zrušili platnosť dočasného povolenia používať chlorochín a hydroxychlorochín vo výnimočných prípadoch na liečbu ochorenia COVID-19. Dôvodom je nedostatočná účinnosť a bezpečnosť oboch antimalarík pri liečbe koronavírusovej infekcie. "Nie je rozumné naďalej sa domnievať, že ústne užívanie chlorochínu a hydroxychlorochínu môže byť účinné pri liečbe COVID-19," uviedla v liste Denise Hintonová, hlavná výskumníčka Amerického Úradu pre kontrolu potravín a liečiv.

21:05 Nórsko pozastavilo používanie svojej aplikácie Smittestopp pre smartfóny, ktorá mala pomáhať v boji proti šíreniu koronavírusu. Geir Bukholm z Nórskeho inštitútu verejného zdravia povedal, že pondelkové rozhodnutie týkajúce sa vymazania údajov a zastavenia ďalšieho zberu informácií prostredníctvom aplikácie "oslabilo pripravenosť krajiny" v prípade nárastu počtu infekcií.

20:46 Svetová zdravotnícka organizácia zaznamenáva celosvetovo za posledné dva týždne každý deň viac ako 100.000 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. V pondelok to podľa agentúry AP povedal šéf WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.

20:30 Neprehliadnite ani naše Hlavné správy, zhrnuli sme do nich všetko podstatné z dnešného dňa.

19:45 Okolité krajiny pitvy súvisiace s koronavírusom nerobili, u nás bola situácia iná. Práve pitvy pomohli lekárom zistiť, aký vplyv má ochorenie na organizmus človeka. Pozrite si príbeh súdneho lekára Františka Štullera.

19:35 Ochoreniu COVID-19 podľahlo v Taliansku za posledných 24 hodín 26 ľudí, čo je najmenej za takmer tri mesiace. Nižší počet úmrtí bol v Taliansku zaznamenaný 2. marca, keď ochoreniu spôsobenému koronavírusom SARS-CoV-2 podľahlo 18 ľudí.

Od začiatku koronavírusovej krízy na ochorenie spôsobené novým druhom koronavírusu zomrelo v Taliansku celkovo 34.371 ľudí a počet infikovaných, ktorý sa v nedeľu zvýšil o 303, dosiahol 237.290.

19:15 Okolité krajiny pitvy súvisiace s koronavírusom nerobili, u nás bola situácia iná. Práve pitvy pomohli lekárom zistiť, aký vplyv má ochorenie na organizmus človeka. Pozrite si príbeh súdneho lekára Františka Štullera.

18:58 Svetová zdravotnícka organizácia v pondelok oznámila, že v Pekingu už v súvislosti s novým ohniskom zaznamenali viac ako 100 prípadov nákazy novým koronavírusom.

18:55 Mesto Prešov v súlade s rozhodnutím ministerstva školstva predlžuje od pondelka prevádzkový čas vo všetkých materských a základných školách maximálne na desať hodín denne.

18:35 Zotavenie svetovej ekonomiky z koronakrízy bude trvať najmenej dva roky, prognózuje OECD. Viac o možnom stave ekonomiky po kríze nám povedal analytik Tatra banky Juraj Valachy.

18:30 Pozrite si aj spravodajský blok, ktorý sme venovali pandémii v Hlavných správach.

18:21 Letecká skupina Smartwings, pod ktorú spadajú České aerolínie a ktorá potrebuje v dôsledku pandémie nového koronavírusu pomoc, je po víkende bližšie k záchrane. Ak sa firma premenuje na ČSA a udrží si svojich 2500 zamestnancov, štát sa jej zaručí za úver. To by malo pomôcť odvrátiť kolaps aerolínií, ktorým po prerušení letov počas koronavírusovej krízy dochádzajú peniaze.

18:03 Vodiči začnú za parkovanie v centrálnej zóne Partizánskeho platiť od júla. Spustenie parkovacieho systému odložila samospráva pre pandémiu nového koronavírusu, pre jeho ekonomické dôsledky upravila okrem iného i cenu abonentskej karty. Spustenie prevádzky plateného parkovania schválili v rámci aktualizácie miestnej normy na svojom rokovaní v pondelok miestni poslanci.

17:40 Mesto Košice chce predĺžiť platnosť parkovacích kariet pre rezidentov. Má ísť o kompenzáciu za obdobie, keď sa v rámci opatrení na zamedzenie šírenia nového koronavírusu medzi 1. aprílom až 31. májom 2020 za parkovanie neplatilo. Rezidenti tak mohli mať problém zaparkovať vo svojej lokalite.

17:17 Napriek protestom mnohých tenistov by sa mal grandslamový turnaj US Open uskutočniť v pôvodnom termíne. Uviedol to portál forbes.com. V New Yorku by sa malo hrať od 31. augusta do 13. septembra. Oficiálne stanovisko, či sa turnaj uskutoční, by mali organizátori a následne aj mužské a ženské tenisové asociácie ATP a WTA oznámiť v stredu 17. júna. Podľa zdroja sa však už všetky strany dohodli. Turnaj by sa mal konať bez divákov a údajne aj bez novinárov.

16:56 Aj letisko Košice po trojmesačnej prestávke čiastočne obnovilo prevádzku. Obnovenie letov sa v pondelok začalo na linke medzi Košicami a Prahou, ktorú prevádzkujú České aerolínie.

16:44 V pondelok sa začali prijímacie pohovory na osemročné gymnáziá. Tieto školy totiž nemohli prijať žiakov len na základe doterajšieho prospechu. Prijímačky sprevádzajú prísne bezpečnostné opatrenia.

16:37 Viacero európskych krajín na odporúčanie Európskej komisie zrušilo obmedzenia týkajúce sa cestovania. Platí to napríklad pre Nemecko, Holandsko, Francúzsko, Belgicko či Maďarsko. O téme otvárania hraníc sme sa rozprávali s europoslankyňou Monikou Beňovou a europoslancom Michalom Šimečkom.

16:20 Fínsko od polnoci z pondelka na utorok zruší núdzový stav, ktorý tam platil od polovice marca. Fínska premiérka Sanna Marinová v tejto súvislosti varovala, že nebezpečenstvo, ktoré predstavuje koronavírus, ešte nepominulo.

16:11 Belgicko môžu od pondelka navštíviť občania všetkých členských krajín EÚ, pridružených schengenských krajín a Spojeného kráľovstva. Avšak hranice ôsmich štátoch Schengenu sú pre Belgičanov stále uzavreté.

15:58 Poslanci Ondrej Dostál, Radovan Kazda a Ján Benčík požiadali hlavného hygienika Jána Mikasa o zrušenie zákazu nedeľného predaja. Upozorňujú ho na možnú protiústavnosť opatrenia. Dostál o tom informoval na sociálnej sieti.

15:43 Skupina 189 turistov z nemeckého Düsseldorfu pristála v pondelok na ostrove Malorka v rámci prípravného projektu na otvorenie hraníc. Ďalšie lietadlo s turistami z Frankfurtu nad Mohanom má na ostrove Malorka pristáť ešte v priebehu pondelka.

15:24 Študentská rada vysokých škôl so Slovenskou akreditačnou agentúrou pre vysoké školstvo chcú zmapovať dôsledky ochorenia Covid-19 na vzdelávanie a organizovanie výučby či záverečných skúšok na vysokých školách na Slovensku. Pripravili preto spoločne dotazník.

15:20 Premiér odkázal predajcom z jarmokov, ktorí blokovali diaľnicu D1, že touto a ani inou formou protestov nič nevybavia. O tom, či budú, alebo nebudú môcť byť jarmoky organizované do konca tohto roka, rozhodne podľa premiéra odborné konzílium.

15:11 Letisko M. R. Štefánika znova čiastočne ožíva. V pondelok sa z Bratislavy uskutočnil po troch mesiacoch prvý odlet cestujúcich pravidelnej linky. Pasažieri odleteli do Sofie v Bulharsku. Symbolickým prestrihnutím pásky generálny riaditeľ letiska Jozef Pojedinec a prevádzkový riaditeľ Imrich Ancin otvorili registráciu na let do Sofie. "Príležitosť pre cestujúcich odletieť z bratislavského letiska a priletieť do Bratislavy je len z tých krajín a z tých destinácií, ktoré sú zdravotne bezpečné a čo najmenej rizikové," podotkol Pojedinec.

15:07 Európska komisia uviedla, že občania EÚ už majú možnosť získať potrebné informácie o dostupnosti jednotlivých európskych krajín, ktoré by chceli navštíviť po vyše dvojmesačnom uzavretí hraníc. V ústrety im prichádza nová webové platforma s názvom Re-open EU. Stránka https://reopen.europa.eu/ bude poskytovať informácie v reálnom čase o situácii na hraniciach, o dostupných dopravných prostriedkoch i o službách cestovného ruchu v členských štátoch Únie.

15:02 Nemecký automobilový koncern Volkswagen očakáva veľmi zlý 2. štvrťrok 2020. Dôvodom je pandémia a s ňou spojené blokády. Ale zároveň stále predpokladá, že za celý rok vykáže upravený prevádzkový zisk. Uviedol to finančný riaditeľ Frank Witter v internom bulletine.

14:52 Spolupráca medzi Slovenskom a Poľskom sa má posilniť v oblasti boja s daňovými únikmi. Vyplýva to zo spoločného memoranda o spolupráci, ktoré podpísali slovenský minister financií Eduard Heger a poľský minister financií Tadeusz Košciňski.

14:40 Nemecká vláda nadobúda za 300 miliónov eur podiel v biofarmaceutickej spoločnosti CureVac, ktorá vyvíja očkovaciu látku proti novému koronavírusu. V pondelok o tom informovalo nemecké ministerstvo hospodárstva.

14:36 Parížania znovu objavujú svoje mesto - v pondelok sa pre nich otvorili už aj vnútorné priestory kaviarní a reštaurácií. Prekvapivé povolenie na znovuotvorenie vnútorných priestorov oznámil priamo francúzsky prezident Emmanuel Macron v televíznom prejave k národu v nedeľu večer.

14:30 O nákupnom správaní Slovákov sme sa rozprávali s analytičkou Slovenskej sporiteľne Lenkou Buchlákovou.

14:24 Pandémia ovplyvnila nákupné správanie a zvyky mnohých Slovákov. Každý štvrtý začal pozorne sledovať pôvod potravín a tretina ľudí je citlivejšia na ceny a vyhľadáva skôr akciový tovar v obchodoch. Vyplýva to z prieskumu Slovenskej sporiteľne.

14:12 Záujem ľudí o odklad splátok na Slovensku rastie. Od začiatku koronakrízy klienti v bankách podali viac ako 160-tisíc žiadostí. Vyplýva to z najnovších údajov Slovenskej bankovej asociácie.

13:55 Študenti zdravotníckych odborov budú môcť počas leta pokračovať v praxi. Dôvodom je priaznivá situácia okolo pandémie nového koronavírusu.

13:38 Letisko v Bratislave po troch mesiacoch opäť vybavuje lety na prvých pravidelných linkách. Umožnilo to otvorenie hraníc a uvoľnenie cestovania s vybranými krajinami Európy. Viac informácií nám povedala hovorkyňa Letiska Milana Rastislava Štefánika Veronika Ševčíková.

13:18 Predstavitelia Pekingu v pondelok oznámili, že zatvoria všetky vnútorné športové a voľnočasové priestory. Hlavné mesto posilňuje opatrenia, aby vyriešilo nový výskyt nákazy. Predstaviteľ čínskeho hlavného mesta Sü Jing povedal, že všetky mestské oblasti musia "zvýšiť dezinfekciu verejných priestorov a dočasne zatvoriť športové a rekreačné vnútorné zariadenia", ako aj posilniť kontroly teploty tela a zabrániť vstupu osôb, ktoré nie sú obyvateľmi Pekingu.

12:50 Plošné obmedzenie predaja by malo byť platné len počas núdzového stavu, vyjadrila sa verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová.

12:31 Grécko sa od pondelka oficiálne otvára turistom a očakávajú sa aj prvé medzinárodné lety v Aténach a Solúne, kde pasažieri nebudú musieť podstúpiť povinný test na nový koronavírus. Otvárajú sa aj sezónne hotely a múzeá či posilňovne. Je to najnovší krok vo fázovom znovuotváraní prevádzok a podnikov v Grécku.

12:15 V Anglicku sa po takmer troch mesiacoch v pondelok znova otvárajú všetky obchody a vonkajšie atrakcie. Tisíce tzv. nepodstatných obchodov (ktoré nepredávajú základný tovar), ako sú napríklad kníhkupectvá či predajne elektroniky, dúfajú, že privítajú svojich prvých zákazníkov od zatvorenia na konci marca.

12:05 Pozrite si spravodajský blok venovaný pandémii v správach TA3 o 12. hodine.

11:43 Od pondelka sa v materských a na základných školách zmierňujú niektoré opatrenia. Povinné meranie teploty žiakov pri vstupe do školy už nebude povinné, rušia sa tiež mimoriadne obmedzenia na maximálny počet žiakov v triede alebo skupine.

11:33 Poslanci maďarského Národného zhromaždenia začnú v pondelok dvojdňovú schôdzu, v rámci ktorej rozhodnú o odvolaní zákona o ochrane proti koronavírusu, ako aj o výzve adresovanej vláde na zrušenie núdzového stavu vyhláseného pre pandémiu. Parlament rozhodne aj o opatreniach týkajúcich sa zdravotníckej pohotovosti a o úprave tohtoročného štátneho rozpočtu.

11:17 Ako je to s dovolenkou v Turecku? Polícia na svojom Facebooku vysvetľuje, aké opatrenia a obmedzenia platia v tejto krajine a aké podmienky platia pri návrate na Slovensko.

10:56 Rusko oznámilo v pondelok 8246 prípadov nákazy koronavírusom za uplynulých 24 hodín. Ide o najnižší denný nárast od 1. mája. Celkovo Rusko eviduje 537.210 prípadov infekcie. Vyliečilo sa už 284.539 ľudí, čo predstavuje 53 percent z celkového počtu nakazených.

10:33 Osemročné gymnáziá začali tento týždeň s prijímacími pohovormi. Aj keď opatrenia proti šíreniu koronavírusu sú už dosť uvoľnené, stále treba isté pravidlá dodržiavať. Ako vyzerajú prijímačky na Gymnáziu Laca Novomeského v Bratislave nám už povedal riaditeľ gymnázia Norbert Kyndl.

10:20 Ľudia, ktorí nenosia v čase pandémie koronavírusu rúška, sa vystavujú dramaticky vyššiemu riziku infekcie. Tvrdia to odborníci v novej štúdii, ktorú viedol Renyi Zhang z Texas A&M University. Výsledky pozorovania zverejnili v žurnále Proceedings of the National Academy of Sciences.

10:16 Bulharsko uvoľnilo ďalšie opatrenia aj napriek nedávnemu prudkému nárastu prípadov nákazy a obavám, že krajina zažíva druhú vlnu infekcií. Nosenie tvárových masiek vo vnútorných verejných priestoroch, ako sú obchody, už v krajine nie je povinné. Otvárajú sa nočné kluby, môžu sa konať konferencie a kongresy, povolené sú športové podujatia i tréningy vo vnútorných priestoroch. Pri všetkých aktivitách sa však musia dodržiavať protiepidemické opatrenia, ako sociálny odstup.

10:05 Pozrite si správy o nových nakazených z vysielania TA3 o 10. hodine.

10:02 V Chorvátsku aktuálne trávi dovolenku len pätina turistov v porovnaní s bežným počtom v tomto čase. V krajine je 115.000 dovolenkárov, čo je 20 % v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška.

9:56 Európske krajiny vstúpili do ďalšej etapy uvoľňovania epidemiologických opatrení, ktoré zaviedli v boji proti pandémii. V anglickej časti Spojeného kráľovstva obnovujú prevádzku obchody, v Paríži už budú pre hostí prístupné aj vnútorné priestory barov a reštaurácií.

9:44 Za uplynulých 24 hodín sa v Maďarsku nakazilo šesť ľudí a zomrela jedna 101-ročná pacientka. Počet obetí tak stúpol na 563 a nakazených na 4076. Počet aktívne infikovaných je 1028. Z ochorenia sa vyliečilo 2485 osôb. Hospitalizovaných je 275 pacientov, z nich 19 je napojených na pľúcnu ventiláciu.

9:41 Od pondelka sa v Česku menia niektoré pravidlá zavedené z dôvodu šírenia nového koronavírusu. Týkajú sa nosenia rúšok, organizovania hromadných akcií, predaja občerstvenia v kinách a divadlách či cestovania do zahraničia.

9:37 Nové prípady hlásili z okresov Malacky, Revúca, Rimavská Sobota a Senec. Všetky sú mimo karantény.

9:35 Máme dvoch hospitalizovaných s potvrdenou diagnózou Covid-19. Nemáme žiadneho nového vyliečeného pacienta.

9:30 Na Slovensku pribudli štyri nové prípady nákazy. Celkovo tak evidujeme 1 552 pozitívne testovaných na nový koronavírus. Počas uplynulého dňa urobili spolu 47 testov. Nepribudlo žiadne ďalšie úmrtie. Informovalo o tom na svojej stránke Národné centrum zdravotníckych informácií.

9:11 Čierna hora potvrdila v pondelok prvý prípad nákazy koronavírusom po 42 dňoch. Nakazená osoba minulý týždeň cestovala do Bosny a Hercegoviny. V súčasnosti je v samoizolácii. Podľa úradov sa od návratu s inými ľuďmi stretávala minimálne.

9:03 Nemecko potvrdilo v pondelok 192 nových prípadov nákazy koronavírusom v priebehu 24 hodín. Celkový počet nakazených stúpol na 186.461. Počet obetí pandémie vzrástol o štyri na 8791. Úrady evidujú 400 novovyliečených pacientov, čím sa celkový počet vyliečených zvýšil na 172.600.

8:55 Celkovo v 83-miliónovom Turecku potvrdili viac ako 178.000 nakazených a vyše 4800 úmrtí na COVID-19. Oveľa horšiu štatistiku hlási Brazília.

8:30 Koalícia sa v súvislosti s koronakrízou nezaoberá otázkou zmrazovania platov poslancov. Povedal to predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Dodal, že o zmrazovaní platov nerokovali ani poslanecké kluby, pretože aktuálne platí, že poslanci môžu ľudí zasiahnutých koronakrízou podporiť cez Fond vzájomnej pomoci, ktorý založil premiér Igor Matovič (OĽANO).

8:05 Po majiteľoch fitness centier tentoraz pristúpili k blokáde diaľnice medzi Bratislavou a Trnavou aj jarmočníci. Žiadajú skoršie uvoľnenie zákazu organizovania podujatí s účasťou viac ako 1000 ľudí.

7:40 Od pondelka sa v materských a na základných školách zmierňujú niektoré opatrenia. Povinné meranie teploty žiakov pri vstupe do školy už nebude povinné, rušia sa tiež mimoriadne obmedzenia na maximálny počet žiakov v triede alebo skupine. Vyplýva to z uvoľnenia opatrení, ktoré boli v školách a školských zariadeniach zavedené z dôvodu pandémie nového koronavírusu.

7:15 Nové ohnisko nákazy však bolo teraz spojené s tržnicou v južnej časti Pekingu, kde predávajú mäso a zeleninu.

6:50 Egypt od 1. júla otvorí všetky svoje letiská, ktoré uzavrel v marci v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu. Návštevníci z krajín s vysokým výskytom nákazy budú musieť ešte pred príchodom do Egypta podstúpiť test na prítomnosť koronavírusu. V lietadlách, na letiskách a v hoteloch budú platiť mimoriadne hygienické a preventívne opatrenia, aby sa zaistila bezpečnosť zahraničných turistov.

6:30 Slovensku hrozí tento rok historicky najväčšie prepúšťanie. Národná banka predpokladá, že o prácu môžu prísť desaťtisíce ľudí. Vláda preto prisľúbila firmám, že finančnú pomoc v lete neukončí. Pripravuje zároveň ďalšie opatrenia, aj keď podľa podnikateľov je zatiaľ otázne, či to bude na ich záchranu stačiť.

6:15 Európu čaká zatiaľ najväčšie uvoľňovanie opatrení na hraniciach od vypuknutia pandémie. Pripravujú sa na to viaceré štáty. Situácia v ďalších častiach sveta je ale stále zložitá. Celkový počet infikovaných po celom svete sa blíži k ôsmim miliónom. Viac ako polovica z týchto ľudí sa už ale z ochorenia COVID-19 vyliečila.

6:00 Udalosti sme s vami sledovali aj včera, pozrite si súhrn.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok