Kuffovci odchádzajú z klubu ĽSNS. Dôvodom je vraj Mazurek

TA3 TASR SITA
27.5.2020 11:29

Poslanci národnej rady Tomáš Taraba, Štefan a Filip Kuffovci odchádzajú z klubu ĽSNS. Informoval o tom Taraba na tlačovej konferencii pred parlamentom. Trojica pôsobí v mimoparlamentnej strane KDŽP.

Rozhodnutie prišlo po nedávnej kritike ĽSNS, že založili s dvomi poslancami strany Smer-sociálna demokracia Jánom Podmanickým a Mariánom Kérym platformu hodnotovej politiky. Klub ĽSNS bude mať po novom 14 členov namiesto pôvodných 17. Taraba s Kuffovcami sú členmi strany Kresťanská demokracia – Život a prosperita a do parlamentu sa dostali na kandidačnej listine ĽSNS. Taraba povedal, že nevie ignorovať to, ak druhý najvplyvnejší človek v ĽSNS Milan Mazurek hodnotí vznik platformy ako hrozbu pre ĽSNS.

„My sa necítime hrozbou pre ĽSNS a určite naše kroky v ničom ĽSNS neškodili a neškodia,“ vyhlásil Taraba. Podľa neho dôkazom toho je, že podpora ĽSNS neklesla. V polovici mája dvaja členovia klubu ĽSNS Taraba a Filip Kuffa s poslancami Smeru-SD Podmanickým a Kérym ohlásili zámer založiť platformu hodnotovej politiky, ktorá by združovala konzervatívnych poslancov. Následne Podmanický s Kérym čelili ostrej kritike podpredsedov Smeru-SD Petra Pellegriniho a Petra Žigu za spojenie sa s kotlebovcami. Podmanický reagoval odchodom zo Smeru-SD a vystúpil aj z parlamentného klubu strany.

Taraba povedal, že vznik platformy bol liberálmi „dezinformovaný, ako keby vznikol politický pakt“ medzi ĽSNS a Smerom-SD. Ako ďalej uviedol, Smer-SD je liberálna strana a všetky ataky voči Podmanickému to len potvrdzujú. Taraba zároveň avizoval, že spolu s kolegami budú v rýchlom slede predkladať do parlamentu návrhy zákonov, ktoré sa budú týkať ochrany detí, žien a rodiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok