O otváraní škôl budú ešte rokovať, zvažujú niekoľko možností

TA3 SITA
4.5.2020 17:18

O prípadnom otvorení škôl sa bude rokovať na viacerých samostatných stretnutiach. Povedal to na tlačovej konferencii premiér Igor Matovič. Stretnutia by sa mali uskutočniť počas tohto či budúceho týždňa. Otváranie všetkých typov škôl je zaradené do štvrtej fázy uvoľňovania opatrení a premiér ju označil za takzvaný „zásobník“ rizikových opatrení.

O otváraní škôl budú ešte rokovať, zvažujú niekoľko možností
TASR/František Iván

Pri riešení otváraní škôl sa krízový štáb dohodol na samostatnom stretnutí. „Predpokladám nielen jedno, možno aj sériu stretnutí, lebo to bude musieť byť chirurgický rez, ako budeme otvárať postupne školy a škôlky,“ priblížil. Z pohľadu chrípky či žltačky sú podľa neho škôlky najskorším ohniskom nákazy.

Pri otváraní škôl bude krízový štáb zohľadňovať rôzne parametre, a to napríklad vek dieťaťa či zamestnanie rodiča. V štábe sa podľa Matoviča diskutuje aj o tom, aby boli tieto služby poskytnuté najmä rodičom, ktorí pracujú v zdravotníctve, v školstve či u polície a vojakov.

Školy sú zatvorené od 16. marca do odvolania a výučba sa uskutočňuje dištančnou formou. Od 12. marca platí na Slovensku pre koronavírus mimoriadna situácia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok