Bolo to príšerné. Britský minister popísal, ako bojoval s nákazou

TA3 ČTK
4.5.2020 10:48

Mať ochorenie Covid-19 bolo príšerné, povedal v rozhovore pre televíziu Sky News britský minister obrany Ben Wallace. Popísal, že mu vírus vzal energiu, oslabil vôľu a dočasne na niekoľko dní prišiel tiež o chuť a čuch. Wallace ochorel na konci marca.

Bolo to príšerné. Britský minister popísal, ako bojoval s nákazou
SITA/AP

Na otázku televízie, aké to bolo mať zákernú chorobu, Wallace odpovedal: "Sakramentsky príšerné, ak chcete počuť pravdu." "Nebolo to také silné, ale psychicky to útočí na vašu vôľu, pretože to prichádza a zase odchádza, a váš stav sa zlepšuje a zase zhoršuje," uviedol minister obrany. "Bol som osem dní sám vo svojom londýnskom byte a prišiel som o chuť a čuch, je to choroba, ktorá vám rovnako uberá energiu a oslabuje vôľu," dodal. Ako doplnil, nakoniec príznaky zmizli, uzdravil sa a mohol sa vrátiť do práce.

Ochorením Covid-19 sa nakazil aj britský premiér Boris Johnson. Nákaza sa u neho potvrdila rovnako na konci marca. Najskôr sa liečil doma, neskôr ho ale museli previezť do nemonice a niekoľko dní bol na jednotke intenzívnej starostlivosti. Na začiatku minulého týždňa sa ale vrátil do úradu a prevzal späť svoje povinnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok