Karanténu zrušili v troch osadách, riziko šírenia vraj pominulo

TA3 TASR
1.5.2020 15:55

Karanténu troch osád v rámci Krompách pre pandémiu nového koronavírusu zrušili, Žehra v karanténe ostáva. O otvorení osád rozhodol Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Spišskej Novej Vsi. Informoval o tom premiér Igor Matovič na sociálnej sieti.

"Po dlhých 22 dňoch, počas ktorých boli tri osady v rámci Krompách v karanténe vzhľadom na výskyt COVID-19, sa Regionálny úrad verejného zdravotníctva v SNV rozhodol karanténu ukončiť, keďže riziko rozšírenia nákazy už pominulo," priblížil premiér.

Primátorka mesta Krompachy Iveta Rušinová uviedla, že v karanténe boli tri ulice - Hornádska, Družstevná a Stará Máša. „Na týchto uliciach bývajú nielen Rómovia, ale aj nerómski obyvatelia. Týka sa to približne 1900 až 2000 ľudí, ktorí boli od 9. apríla v karanténe. Čakali sme na všetky výsledky testov, ktoré v piatok potvrdili, že obyvatelia spomínaných lokalít sú v poriadku. Pre týchto ľudí to bolo síce náročné, ale znesiteľnejšie ako pre tých, ktorí sú uzatvorení v bytoch alebo na izbe,“ dodala Rušinová.

V súvislosti s výskytom nového koronavírusu boli karantenizované viaceré osady na východe Slovenska. Tri z toho boli v Krompachoch a po jednej v obciach Žehra a Bystrany v okrese Spišská Nová Ves. Karanténu už hygienici zrušili aj v Bystranoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok