Kočnerovi prehrávali tlačovku TA3, Kuciak ho na nej konfrontoval

TA3 TASR
30.4.2020 14:01

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu sa prehrávala tlačová beseda odvysielaná televíziou TA3, počas ktorej Ján Kuciak konfrontoval Mariana Kočnera s jeho prevodmi hotelov na Donovaloch. Odhalenia v tej kauze považujú splnomocnenci poškodených za jeden z možných motívov na objednávku vraždy novinára.

Po prehratí tlačovky avizovala predsedníčka senátu Ružena Sabová, že pojednávanie bude pokračovať v máji a júni. Počas tlačovky v roku 2017 konfrontoval Mariana Kočnera v živom vysielaní TA3 Ján Kuciak, keď sa pýtal na zmysel prevodov spoločností, ktoré vlastnili hotely v lyžiarskom stredisku. "Zmysel tých obchodov bol dostatočne jasne vysvetlený vyšetrovateľovi Policajného zboru," odpovedal vtedy Kočner Kuciakovi. Po Kuciakových článkoch a odobraní prípadu pôvodnému vyšetrovateľovi následne Kočnera v kauze Donovaly obvinili.

"Mali ste všetci možnosť vidieť, ako ho svojimi otázkami prichytil pri klamstve a dostal do úzkych," reagoval na tlačovku splnomocnenec poškodených Kuciakovcov Daniel Lipšic. "Myslím si, že aj jeho investigatívna práca prispela k tomu, že bol nakoniec v týchto veciach Marian K. postupne odstíhaný," doplnil Lipšic.

"Vôbec ma nedostal otázkami do úzkych, to nie je pravda," reagoval zase obžalovaný Kočner. Dodal, že celé vyšetrovanie kauzy Donovaly je o zneužití práva a nie jeho porušení. "Je to situácia, keď som konal v súlade s právom a mal som konať v súlade s právom a pritom získať výhody, ktoré považujú orgány činné v trestnom konaní za neoprávnené," vysvetlil obžalovaný. Po hodnotení dôkazu avizovala predsedníčka senátu, že zamýšľa vytýčiť ďalšie termíny pojednávania na 18. a 19. mája a následne 1., 17., 18. a 19. júna.

Senát Špecializovaného trestného súdu zahrnul do rozsahu dokazovania správy zo šifrovanej aplikácie Threema vrátane správ medzi Marianom Kočneom a Alenou Zsuzsovou. Podľa splnomocnencov poškodených majú dokazovať, že je Kočner objednávateľom vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok