Youtuber Vaský porušoval zákaz. Rozhodli, že zostane vo väzbe

TA3 TASR
28.4.2020 16:35

Krajský súd v Bratislave v utorok definitívne rozhodol, že Rudolf Vaský bude právoplatne stíhaný väzobne. Uviedol to hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

Youtuber Vaský porušoval zákaz. Rozhodli, že zostane vo väzbe
reprofoto Youtube.com

Sťažnosť mu zamietli

"Senát KS v Bratislave 28. apríla na neverejnom zasadnutí senátu zamietol sťažnosť obvineného Rudolfa V. proti uzneseniu Okresného súdu Bratislava I zo 4. apríla o vzatí do väzby ako nedôvodnú. Rozhodnutie je právoplatné. Obvinený naďalej zostáva vo väzbe," informoval o tom hovorca KS v Bratislave. Sťažnosť Rudolfa Vaského voči rozhodnutiu prvostupňového súdu bola doručená 21. apríla.

Sudca OS Bratislava I rozhodol 4. apríla na neverejnom výsluchu o väzbe pre Vaského z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. "Dôvodom vzatia do väzby bolo porušenie podmienok probačného a mediačného dohľadu obvineným pri existencii väzobného dôvodu takzvanej preventívnej väzby. Obvinený podal sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať KS v Bratislave," povedal vtedy Adamčiak.

Naďalej zverejňoval videá

Vaský sa postavil pred sudcu po tom, ako ho zadržala 1. apríla Národná kriminálna agentúra pre nerešpektovanie rozhodnutia súdu, ktorý mu zakázal uverejňovať príspevky vo forme obrazových, zvukových a obrazovozvukových diel či sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať.

Zákaz prišiel ako náhrada väzobného stíhania pre obvinenie z výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách. Pôvodne bol Vaský stíhaný väzobne aj so svojím spoluobvineným Martinom Daňom od konca minulého roka. V januári ich však prepustil KS v Bratislave so zákazom publikovania. Od svojho prepustenia Vaský naďalej zverejňoval videá, od čoho sa Martin Daňo dištancoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok