Rozhodli o kontroverznom youtuberovi, Vaský ide opäť do väzby

TA3 TASR
4.4.2020 12:53

Sudca Okresného súdu Bratislava I rozhodol, že kontroverzný youtuber Rudolf Vaský sa musí vrátiť do väzby z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti.. Informoval o tom hovorca súdu Pavol Adamčiak.

Rozhodli o kontroverznom youtuberovi, Vaský ide opäť do väzby
SITA/Branislav Bibel

"Dôvodom vzatia do väzby je porušenie podmienok probačného a mediačného dohľadu obvineným pri existencii väzobného dôvodu tzv. preventívnej väzby. Obvinený podal sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave," doplnil Adamčiak.

Vaský sa postavil pred sudcu po tom, ako ho zadržala v stredu Národná kriminálna agentúra pre nerešpektovanie rozhodnutia súdu, ktorý mu zakázal uverejňovať príspevky vo forme obrazových, zvukových a obrazovozvukových diel či sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať.

Zákaz prišiel ako náhrada väzobného stíhania pre obvinenie z výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách. Pôvodne bol Vaský stíhaný väzobne aj so svojím spoluobvineným Martinom Daňom od konca minulého roka. V januári ich však prepustil Krajský súd v Bratislave so zákazom publikovania. Od svojho prepustenia Vaský naďalej zverejňoval videá, od čoho sa Daňo dištancoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok