Johnson je späť. Po týždňoch boja s nákazou sa prihovoril ľuďom

TA3 TASR
27.4.2020 12:16

Britský premiér Boris Johnson v pondelok vyhlásil, že Británia je síce v boji s novým koronavírusom úspešná, avšak opatrenia týkajúce sa sociálneho odstupu musia byť v krajine zachované aj naďalej. Podľa jeho slov treba zabrániť tomu, aby sa opäť zvýšil počet infikovaných.

Johnson varoval, že Británia je momentálne v bode "maximálneho rizika" a uviedol, že "nezahodí všetko úsilie a obete Britov" tým, že by obmedzenia v boji proti koronavírusu uvoľnil príliš rýchlo. "Viem, že je to tvrdé. Chcem, aby sa ekonomika začala hýbať čo najrýchlejšie, ako sa dá," povedal. Predseda britskej vlády vyzdvihol skutočnosť, že v krajine klesá počet hospitalizovaných pacientov, ako aj tých, ktorí sú na oddeleniach intenzívnej starostlivosti.

Britský premiér Boris Johnson sa vrátil do práce po tom, ako sa vyliečil z ochorenia Covid-19. V pondelok ráno sa pred novinármi ospravedlnil za svoju dlhšiu absenciu v úrade a poďakoval sa všetkým obyvateľom za odvahu v čase pandémie.

Johnson podľa spravodajskej stanice BBC uviedol, že zatiaľ nevie povedať, akým spôsobom a ako rýchlo budú implementované zmeny týkajúce sa uvoľňovania opatrení v boji proti pandémii nového koronavírusu. "Nateraz jednoducho nemôžeme povedať, ako rýchlo, ani kedy budú tieto zmeny spravené," povedal s tým, že vláda v nasledujúcich dňoch uvedie ďalšie podrobnosti. "Tieto rozhodnutia budú spravené s maximálnou možnou mierou transparentnosti," dodal vo svojom prvom príhovore odkedy sa vrátil na Downing Street po vyliečení sa z ochorenia COVID-19.

Johnsonovi chorobu COVID-19 diagnostikovali 26. marca. Do londýnskej Nemocnici sv. Tomáša, kde strávil sedem nocí, ho previezli 5. apríla. Neskôr sa zotavoval v oficiálnom vidieckom sídle britských premiérov Chequers.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok