Jaguar prezradil, kedy chce obnovovať výrobu na Slovensku

TA3 TASR
23.4.2020 16:35

Jaguar Land Rover plánuje približne v polovici mája obnovenie výroby v niektorých európskych závodoch, vrátane toho slovenského. Automobilka oznámila, že v niektorých závodoch v Európe opäť spustí produkciu od 18. mája, a to vrátane závodu v Nitre, kde sa vyrába nový Land Rover Defender.

Jaguar prezradil, kedy chce obnovovať výrobu na Slovensku
SITA/Martin Havran (ilu)

Výrobcovia áut začínajú zverejňovať plány obnovenia produkcie, keďže európske krajiny sa snažia o postupné uvoľňovanie opatrení prijatých na zastavenie pandémie nového koronavírusu a o návrat do normálu.

Jaguar Land Rover tiež obnoví výrobu v závode vo Wolverhamptone, kde vyrába motory, a v rakúskom závode v Grazi, kde sa produkuje elektromobil I-Pace. Zatiaľ však nestanovil dátum opätovného spustenia závodov v Halewoode ani Castle Bromwich.

Automobilka uviedla, že v pravý čas rozhodne aj o obnovení výroby v jej ostatných závodoch. Krajiny totiž uvoľňujú reštriktívne opatrenia a maloobchodníci po celom svete opäť otvárajú. Dodala, že prijme opatrenia týkajúce sa striktného sociálne dištancovania vo svojich závodoch a že aktuálne prehodnocuje viacero opatrení na ochranu zamestnancov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok