Mestečko porušilo zákaz, na pohreb starostu prišli stovky ľudí

TA3 TASR
19.4.2020 17:22

Šéf juhotalianskeho regiónu Kampánia Vincenzo De Luca nariadil mestečku Saviano pri Neapole karanténu. Je to trest za to, že stovky ľudí sa zúčastnili na pohrebnom sprievode na počesť jeho zosnulého starostu.

Mestečko porušilo zákaz, na pohreb starostu prišli stovky ľudí
SITA/AP ilustračné

Napriek zákazu vychádzania, zavedenému v rámci boja proti šíreniu nového koronavírusu, si množstvo ľudí prišlo uctiť pamiatku 66-ročného starostu a chirurga Carmina Sommeseho, ktorému sa stala osudná respiračná choroba COVID-19. Videá z pohrebného sprievodu boli zverejnené na Facebooku, čo rozhnevalo De Lucu, ktorý predtým zaviedol prísne opatrenia proti šíreniu vírusu v Kampánii.

Pod paľbu kritiky sa dostal aj vicestarosta Carmine Addeo, ktorý sa na pohrebnom sprievode zúčastnil. Účastníkom sprievodu hrozia vysoké pokuty. Addeo sa bráni a tvrdí, že ľudia sa začali zhromažďovať spontánne a nikto ich neorganizoval.

"Toto rozhodnutie je potrebné aj z dôvodu rešpektu k mnohým občanom, ktorí dodržiavajú pravidlá," uviedol De Luca. Saviano leží približne 25 kilometrov severovýchodne od Neapola a k 31. decembru 2018 malo podľa talianskeho štatistického úradu 16.286 obyvateľov.

Témy: Facebook Neapol
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok