Na procese s Kočnerom popisovali sledovanie hercov aj ministra

TA3 TASR
16.4.2020 11:34

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry čítal v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej na Špecializovanom trestom súde aj svedeckú výpoveď Lászlóa Krecsika. Zoltánovi Andruskóovi mal pol roka pred smrťou novinára predať zbraň.

Za zbraň mal Andruskó zaplatiť zhruba 700 až 750 eur. Podľa svedeckej výpovede odovzdal Krecsik zbraň obžalovanému Tomášovi Szabóovi, ktorý celý skutok popiera. Po jeho svedeckej výpovedi čítala predsedníčka senátu Ružena Sabová svedeckú výpoveď Juraja Škripa. Podieľal sa na sledovaní novinárov v bare v centre Bratislavy. Tvrdí, že mal monitorovať drogovú trestnú činnosť na pokyn bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby Miroslava Kriaka. To bola podľa svedka Petra Tótha krycia legenda.

Škrip v bare sledoval okrem novinárov a hercov aj terajšieho ministra sociálných vecí, práce a rodiny Milana Krajniaka, ktorého videl stretávať sa s "anglicky hovoriacimi osobami". Samotného Jána Kuciaka Škrip odfotil niekoľkokrát. Zúčastnil sa jeho sledovania, bol aj vo Veľkej Mači, kde novinár býval. Za túto činnosť dostával 1000 až 1500 eur mesačne.

Svedecké výpovede Alexandry Janouškovej a Petra Hollého sa zhodujú s tvrdeniami Petra Tótha. Na bývalých novinárov boli napísané autá použité pri sledovaní. Na súde sa vo štvrtok čítali aj svedecké výpovede niektorých kolegov Jána Kuciaka z portálu Aktuality.sk. Ich výpovede sa týkali najmä Kuciakovej práce, obžalovaný Marian Kočner ich považoval za bezpredmetné.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana Kočnera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok