Z balkónov zaznel potlesk. Slovensko ďakovalo zdravotníkom

TA3 TASR
21.3.2020 00:32

Na banskobystrických sídliskách v piatok okolo 20.00 hod. zaznel z balkónov a okien potlesk pre lekárov, sestričky a ďalší personál nemocníc, hasičov, policajtov či predavačky v obchodoch na Slovensku, ktorí v týchto kritických dňoch pomáhajú ostatným občanom.

Z balkónov zaznel potlesk. Slovensko ďakovalo zdravotníkom
SITA/Branislav Bibel

Ľudia sa počas tohto týždňa mobilizovali na sociálnych sieťach a vyzývali k potlesku všetkým tým, ktorí sú takpovediac v prvej línii s nákazou nového koronavírusu, aby im vzdali úctu za ich obetavosť. Svoje sily spojili i zdravotníci zo slovenských nemocníc, ktorí chcú upozorniť verejnosť na dôležitosť zodpovedného správania sa počas súčasnej epidemiologickej situácie. Občanom na celom Slovensku odkazujú: "Zostali sme v práci pre vás, vy zostaňte doma pre nás".

Medzi mnohými zdravotníckymi zariadeniami, ktoré sa pripojili k výzve je i Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. "Zostávame v práci, aby sme sa mohli v týchto dňoch postarať o našich pacientov. Vybrali sme si toto povolanie, aby sme pomáhali. Ak nevyhnutne nepotrebujete lekára a nemocnicu, zostaňte teraz radšej doma. Ďakujeme, že chránite seba aj nás," uviedla nemocnica na sociálnej sieti. Zároveň poďakovala všetkým firmám, ktoré im v týchto neľahkých dňoch pomáhajú či už s dodávkou potrebného materiálu a aj tým, ktoré myslia na nasadených lekárov a sestry na oddelení infektológie a urgentného príjmu so stravou a donášajú im ju bez akejkoľvek objednávky, absolútne nezištne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok