Končia autoškoly i taxislužby, ak nedostanú výnimku, tvrdí MD

TA3 SITA
16.3.2020 12:42

Ministerstvo dopravy a výstavby zaviedlo ďalšie preventívne opatrenia proti šíreniu koronavírusu v nadväznosti na uznesenie vlády. Od pondelka 16. marca od 6:00 nebudú počas dvoch týždňov fungovať autoškoly a pozastavená je aj činnosť taxislužieb.

Ako rezort dopravy nformoval, uzavreté budú aj prevádzky pracovísk emisnej kontroly, kontrol originality a montáže plynových zariadení. Pracovať nemajú ani prevádzkovatelia školiacich stredísk základnej kvalifikácie a pravidelného výcviku niektorých vodičov.

"V zozname povolených prevádzok a služieb nefigurujú taxislužby, ktoré majú byť od platnosti tohto opatrenia, teda od 6:00 dnešného dňa (16. marca) pozastavené," uviedol rezort dopravy. Ministerstvo už v tejto súvislosti kontaktovalo orgány krízového riadenia s cieľom objasniť a prípadne upraviť postavenie taxislužieb, avšak do prípadného udelenia výnimky musia byť taxislužby pozastavené.

"Verejnosť upozorňujeme, že sú skrátené úradné hodiny okresných úradov a vstup do ich priestorov je povolený len s rúškom. Upravené úradné hodiny platia aj v podateľni MDV SR. V súvislosti s mimoriadnou situáciou na Slovensku budú stránkové hodiny v dňoch 16. 3. – 27. 3. 2020 pre verejnosť obmedzené na čas od 9:00 do 12:00," dodalo ministerstvo dopravy. Zároveň vyzýva občanov, aby v komunikácii s ministerstvom používali dostupné elektronické prostriedky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok