Prezradili informácie o prípade zo Spišskej Novej Vsi, ide o dieťa

TA3 SITA
14.3.2020 16:06

V Spišskej Novej Vsi v piatok pribudol nový prípad ochorenia koronavírusu. Ide o 2-ročného chlapca, jeho príbuzných testujú. Uvádza sa to na internetovej stránke mesta Spišská Nová Ves. Chlapec bol hospitalizovaný v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach, momentálne je už v domácej izolácii.

Prezradili informácie o prípade zo Spišskej Novej Vsi, ide o dieťa
SITA/Tomáš Somr (ilu)

Mesto zároveň žiada obyvateľov, aby dodržiavali pokyny, ktoré majú zabrániť šíreniu nového vírusu. Od 16.marca do 27.marca budú zatvorené všetky školské zariadenia v meste Spišská Nová Ves. Zároveň platí príkaz zatvorenia všetkých aquaparkov, zábavných parkov, rekreačných a lyžiarskych stredísk a zábavných podnikov. Otvorené ostanú hotely a reštaurácie, zákaz prevádzkovania však platí na wellness centrá a bary. V prímestskej a mestskej autobusovej doprave v Spišskej Novej Vsi je zavedený prázdninový režim.

Mesto Spišská Nová Ves na svojej stránke informuje aj o zatváraní prevádzok obchodov, kde sa môže sústreďovať väčší počet osôb, okrem prevádzok s predajom potravín, drogérie a liekov.

Od 12. marca platí na Slovensku pre koronavírus mimoriadna situácia. V tejto súvislosti boli v krajine zavedené viaceré obmedzenia na zamedzenie šírenia ochorenia. Doteraz bolo na Slovensku potvrdených 32 prípadov ľudí nakazených koronavírusom. Svetová zdravotnícka organizácia považuje šírenie koronavírusu za pandémiu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok