Matovič začal riešiť nákazu: Môžeme dopadnúť ako Taliansko

TA3
12.3.2020 10:45

Budúci premiér Igor Matovič, ktorý sa doteraz k šíriacej sa pandemickej nákaze príliš nevyjadroval, sa v súvislosti so zasadnutím krízového štábu postavil pred novinárov. Matovič kritizoval Petra Pellegriniho, bude žiadať presný plán postupu v rámci krízového manažmentu.

"Trochu máme pocit, ako by Peter Pellegrini a ministerka vnútra boli v akomsi odchodovom móde, aby táto katastrofa padla na novú vládu" začal Matovič. Budúci premiér považuje za evidentné, že množstvo ľudí nedodržuje karanténu a správa sa mimoriadne nezodpovedne. Informácie od mobilného operátora naznačujú, že v Taliansku bolo v posledných týždňoch okolo 100 tisíc ľudí, len 10 tisíc v Bratislave. Títo ľudia môžu nakaziť ďalších.

Telekomunikační operátori sú podľa Matoviča ochotní začať nátlakovú komunikáciu voči týmto ľuďom a posielať im pravidelnú SMS s informáciou, že sú naďalej v karanténe. "Nechcem šíriť paniku, ale môžeme dopadnúť ako Taliansko," varoval. Bol vraj zhrozený, keď sa na poslednom krízovom štábe pýtal, aký je plán a nedostal odpoveď. Matovič bude žiadať presný plán postupu v rámci krízového manažmentu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok