Koronavírus mali potvrdiť na východe, na prípad reagoval U. S. Steel

TA3 TASR SITA
9.3.2020 15:28

Slovensko má údajne ďalší potvrdený prípad nákazy novým koronavírusom. Zistili ho u 26-ročného zamestnanca košického hutníckeho gigantu U. S. Steel. Pacient vraj leží v Univerzitnej nemocnici v Košiciach.

O novom prípade informovali tvnovinyKošické oceliarne na medializovaný prípad reagovali s tým, že zatiaľ nemajú informácie o tom, že by bol novým koronavírusom nakazený ich zamestnanec. Uviedol to hovorca spoločnosti U. S. Steel Košice Ján Bača. Podľa jeho slov pozorne sledujú vývoj situácie a inštrukcie regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

„Odporúčame zamestnancom dodržiavanie zásad správnej hygieny, obmedzenie osobného kontaktu na pracovisku, rušíme všetky osobné schôdzky, návštevy a pracovné cesty, ak nie sú kriticky nevyhnutné. Rušíme školenia, ktoré nie sú vyžadované zákonom,“ uviedol s tým, že na porady prednostne využívajú telekonferenčné spojenie.

Zároveň sa pripravujú na ďalšie karanténne opatrenia ako zrušenie školení, vzdelávacích aktivít, rekondičných pobytov a povinných lekárskych preventívnych prehliadok. Ako dodal, v súčasnosti zaťažujú nemocničný personál a zvyšujú riziko prenosu možnej infekcie. „Pri implementácii týchto opatrení budeme žiadať aj spoluprácu príslušných orgánov, aby boli opatrenia v súlade s legislatívou,“ doplnil Bača.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok