Kiska sa objavil v novom videu, reaguje vlastným zostrihom

TA3 TASR SITA
23.2.2020 22:05

Na internete je zverejnená ďalšia videonahrávka, na ktorej vystupuje predseda strany Za ľudí Andrej Kiska a počuť na nej hlas zrejme popradského podnikateľa Michala Šuligu. Ide už o tretie video, ktorého témou sú aj sporné pozemky.

Z videí sa stáva séria

Andrej Kiska už na treťom videu v poradí podpisuje dokumenty. Z rozhovoru ale nie je úplne zrejmé, čo je témou, keďže mnohé vety nie sú dokončené. Kiska napríklad hovorí, že prišiel o časť svojej politickej reputácie v kauze sporného predaja pozemku.

Exprezident reagoval na diskreditačné video z anonymného zdroja vlastným zostrihom, ktorý zverejnil na sociálnej sieti. Ľudí vyzval, aby si zaspomínali na Roberta Fica v roku 2014. "V tom ďalšom postrihanom videu, čo vidia aj amatéri, je presne vidieť, kto sa ma snažil do čoho namočiť, a ako som to odmietol. Áno, moja blbosť je, že som sa s tým človekom vôbec stretol a rozprával," uviedol v reakcii Andrej Kiska.

Podľa Kisku ide o človeka zo Smeru

Z anonymného zdroja prišli do médií predtým už dve videá, ktorými chce niekto kompromitovať Andreja Kisku. Prvé video zachytáva rozhovor jeho bývalého obchodného partnera Michala Šuligu a známej postavy napojenej na severoslovenské podsvetie Milana Reichela. Druhé video zachytáva samotného Kisku v rozhovore so Šuligom, cez ktorého pred rokmi kúpil sporné pozemky v obci Veľký Slavkov.

Po zverejnení prvého videa podal Kiska trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie. Zároveň dodal, že sa k nemu dostali informácie, kto za zinscenovaným videom stojí. Podľa jeho slov má ísť o človeka zo štruktúr Smeru, konkrétne o poslanca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok