Kiska prezradil polícii meno poslanca, ktorý má stáť za antikampaňou

TA3 TASR SITA
21.2.2020 10:01

Bývalý prezident a líder Za ľudí Andrej Kiska prišiel vypovedať na polícii v súvislosti s anonymnými nahrávkami, ktoré ho majú diskreditovať. Prezradil vyšetrovateľovi meno poslanca Smeru-SD, ktorý podľa jeho informácií stojí za antikampaňou.

Na políciu prišiel z vlastnej iniciatívy, aby doplnil trestné oznámenie podané po zverejnení prvého videa. Priniesol so sebou obálku s informáciami, ktoré majú dokazovať, že za videami stojí poslanec národnej rady za stranu Smer-SD. "Ideme doplniť trestné oznámenie s tými informáciami, ktoré máme," uviedol pred výsluchom. Vyšetrovateľovi podľa svojich slov odovzdal aj dôkazy, ktoré získal prostredníctvom etických hekerov. Polícia ho ubezpečila, že v jeho veci už koná.

Z anonymného zdroja prišli do médií už dve videá, ktorými chce niekto kompromitovať Andreja Kisku. Prvé video zachytáva rozhovor jeho bývalého obchodného partnera Michala Šuligu a známej postavy napojenej na severoslovenské podsvetie Milana Reichela. Druhé video zachytáva samotného Kisku v rozhovore so Šuligom, cez ktorého pred rokmi kúpil sporné pozemky v obci Veľký Slavkov.

Kiska podal po zverejnení prvého videa trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie. „Podal som trestné oznámenie za krivé obvinenie mojej osoby v trápnom zinscenovanom videu, podľa všetkého v réžii Smeru. 15 dní pred voľbami prichádza najväčšia špina. Smeru ide o všetko. Fico sa ma bojí, preto na mňa celú kampaň útočí. Vie, že ja som jeho najväčší súper. Som jediný, kto ho porazil a vie, že ak bude strana Za ľudí silná, nebude môcť vládnuť s fašistami a SNS," uviedol. Kiska dodal, že sa k nemu dostali informácie, kto za zinscenovaným videom stojí. Podľa jeho slov má ísť o človeka zo štruktúr Smeru, konkrétne o poslanca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok