Analyzovali videá z miesta Kuciakovej vraždy. Nebudú stačiť

TA3 SITA
3.2.2020 13:26

Kamerové záznamy z obce Veľká Mača, kde vo februári 2018 zastrelili novinára Jána Kuciaka, nie sú vhodné na jednoznačné preukázanie totožnosti osoby, ktorá je na nich zachytená. Konštatuje to v rámci viacerých znaleckých posudkov forenzná antropologička Oľga Petrusová.

Tá skúmala viacero záznamov osoby, ktorú zachytil kamerový systém vo Veľkej Mači v dňoch 15., 16,. 19. a tiež 21. februára 2018. Podľa posudkov, s ktorými dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku oboznámil prokurátor, má osoba zachytená na záznamoch v rôznych dňoch znaky, ktoré vykazujú typovú zhodu. Ide napríklad o držanie tela a kladenie dolných končatín a chodidiel. Detaily hlavy a tváre však podľa znalkyne na personálnu identifikáciu nepostačujú.

Z vraždy novinára a jeho snúbenice sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za ňu právoplatne odsúdený. K samotnej streľbe sa priznal Marček, v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Kočner, sprostredkovateľka Zsuzsová a jeden z vykonávateľov Szabó naďalej trvajú na svojej nevine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok