Prípad vraha Kuciaka a Kušnírovej budú posudzovať samostatne

TA3 TASR SITA
3.2.2020 09:37

Prípad strelca Miroslava Marčeka, ktorý sa priznal, že zastrelil novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú, Špecializovaný trestný súd vylúčil na samostatné konanie. Chceli by o ňom rozhodnúť čo najskôr.

Marček sa priznal už na začiatku procesu. "Zaklopal som na dvere, otvoril mi pán Kuciak. Jeho som zasiahol do hrude. Ona (Martina Kušnírová) vbehla do kuchyne, ja som išiel za ňou a tam som trafil aj ju. Videl som miesto zásahu. Viem, že bola hneď mŕtva. Pri odchádzaní som ešte raz vystrelil na Jána Kuciaka, ktorý ležal na schodoch," uviedol vo svojej výpovedi. Za vraždu Kuciaka mali inkasovať spolu s jeho bratancom Tomášom Szabóom 35.000 až 40.000 eur, presnú sumu si nepamätá. Objednávku mal zadať Zoltán Andruskó Tomášovi Szabóovi.

Ako v rámci rozhodnutia uviedla predsedníčka senátu Ružena Sabová, dôvodom samostatného konania je snaha o urýchlenie konania. Marček priznal aj to, že v roku 2016 zabil aj podnikateľa Petra Molnára. Podľa Sabovej bude ďalšie dokazovanie trvať maximálne dva pojednávacie dni.

Z vraždy novinára a jeho snúbenice sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti. K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za ňu právoplatne odsúdený. K samotnej streľbe sa priznal Marček, v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Kočner, sprostredkovateľka Zsuzsová a jeden z vykonávateľov Szabó naďalej trvajú na svojej nevine.

Kto je kto v prípade Kuciak:

Marian Kočner: Podnikateľ, údajný objednávateľ vraždy. Vinu nepriznal.

Alena Zsuzsová: Údajná objednávateľka, sprostredkovateľka a Kočnerova "volavka". Vinu nepriznala.

Zoltán Andruskó: Sprostredkovateľ vraždy. Priznal sa, spolupracoval s políciou a už ho odsúdili na 15 rokov väzenia.

Tomáš Szabó: Bývalý vyšetrovateľ, o ktorom sa pôvodne písalo ako o strelcovi. Nepriznal sa.

Miroslav Marček: Bývalý vojak, ktorý vraždil. Priznal sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok