Pre rodiny z evakuovanej bytovky v Bardejove našli ubytovanie

TA3 TASR
2.2.2020 09:50

Situáciu s ubytovaním ľudí, ktorí museli opustiť bytový dom v lokalite Pod papierňou v Bardejove po sobotňajšom požiari elektrických rozvodov, sa podarilo stabilizovať. Potvrdil to hovorca mesta Štefan Hij s tým, že všetkých 28 ľudí, ktorí nemali kam ísť, umiestnili v štyroch zariadeniach na území mesta.

Pre rodiny z evakuovanej bytovky v Bardejove našli ubytovanie
Facebook.com/Polícia SR - Prešovský kraj

Až kým sa nebudú môcť vrátiť domov

"Ide o 12 rodín, ubytovanie sme im zabezpečili aj so stravou a môžu ostať v týchto zariadeniach až do doby, kým sa nebudú môcť opäť vrátiť do svojich bytov. Našim cieľom bolo, aby už v sobotu večer boli všetci ľudia umiestnení v ubytovacích zariadeniach a nemuseli prespať v telocvični, kde sme ich počas dňa sústredili, a to sa nám podarilo," uviedol Hij s tým, že ostatní obyvatelia bytového domu si dočasné ubytovanie zabezpečili sami u svojich rodinných príslušníkov a známych.

Mimoriadna situácia na území mesta platí naďalej, podľa hovorcu zrejme až dovtedy, kým sa všetci obyvatelia postihnutého domu nevrátia do svojich domovov. Zrejme to však nebude skôr ako o dva týždne. "Predpokladáme, že správca bytového domu urobí všetko preto, aby to bolo čo najskôr. Momentálne však ešte stále zisťuje rozsah škôd, a tým pádom aj prác potrebných na obnovu rozvodov," doplnil Hij.

Zatopenie priestorov v bytovom dome v sobotu okolo 2.00 h podľa všetkého spôsobilo skrat a následný požiar elektrických rozvodov na chodbe. Z bytov museli hasiči evakuovať dohromady 108 ľudí, 17 z nich vrátane štyroch detí sa nadýchalo splodín horenia a museli ich ošetriť v nemocnici.

Skrat elektrických rozvodov

Zatopenie priestorov v bytovom dome v sobotu okolo 2.00 h podľa všetkého spôsobilo skrat a následný požiar elektrických rozvodov na chodbe. Z bytov museli hasiči evakuovať dohromady 108 ľudí, 17 z nich vrátane štyroch detí sa nadýchalo splodín horenia a museli ich ošetriť v nemocnici. Polícia aktuálne vedie v prípade trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Policajti budú strážiť bytový dom a jeho okolie do pondelka 3. februára.

"Chceme ešte raz vyzdvihnúť a poďakovať za profesionálne odvedenú prácu všetkých záchranných zložiek, ktoré evakuáciu aj následné kroky zvládli veľmi dobre. Našťastie sa nikto nezranil a nedošlo k nejakému vážnejšiemu poškodeniu zdravia, a to je najdôležitejšie," dodal Hij.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok