V Spišskom Hrhove končí po vyše dvoch dekádach starosta

TA3 TASR
31.1.2020 17:49

Starosta Spišského Hrhova v okrese Levoča Vladimír Ledecký sa po viac ako 21 rokoch vo funkcii vzdáva svojho postu. Informoval o tom na sociálnej sieti s tým, že sa chce naplno venovať sociálnej ekonomike. Ledecký kandiduje v nadchádzajúcich parlamentných voľbách za stranu bývalého prezidenta Andreja Kisku Za ľudí.

V Spišskom Hrhove končí po vyše dvoch dekádach starosta
TASR/Milan Kapusta

„Ešte mesiac budem vo funkcii, ale absolvoval som tento týždeň posledné zastupiteľstvo, ešte poodovzdávam veci a končím. Jedna z motivácií sú voľby, plánoval som odísť už skôr. Keď sa mi nepodarí uspieť, tak si chcem založiť vlastný sociálny podnik a venovať sa práve tomu a tiež prednášaniu v zahraničí,“ uviedol.

Kým v Spišskom Hrhove nevyhlásia nové voľby starostu, bude odchádzajúceho Ledeckého oficiálne zastupovať Zuzana Kučerová. „Je to poslankyňa nášho zastupiteľstva, ktorá v minulosti pracovala aj na obecnom úrade, postupne sa zaúčala, spolupracujeme desať rokov. Myslím si, že vie, ako to na úrade funguje a je veľmi dobre zorientovaná,“ dodal Ledecký, ktorý v Spišskom Hrhove pôsobil šieste volebné obdobie po sebe.

Teší ho najmä, že sa podarilo sfunkčniť všetky obecné budovy, školy a zároveň naštartovali niekoľko úspešných projektov. Spišský Hrhov je známy na Slovensku i za hranicami krajiny najmä prácou s rómskou komunitou. „Obec podľa mňa prosperuje, na účtoch má viac financií ako úverov, obecné podniky fungujú a majú zákazky na dva roky dopredu. Obec vyhrala niekoľko cien na slovenskej aj medzinárodnej úrovni,“ zhodnotil aktuálny stav hrhovskej samosprávy dosluhujúci starosta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok