POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
31.1.2020 06:01

Premenlivá veľká oblačnosť a na mnohých miestach dážď, prehánky, vo vyšších, spočiatku miestami aj v nižších polohách sneženie. Ojedinele hmla a poľadovica. Denná teplota od 1 stupňov na východe do 14 stupňov na juhozápade. Prevažne západný vietor do 45, v nárazoch do 70 km/h, nad pásmom lesa víchrica.

Situácia

V silnom severozápadnom výškovom prúdení postúpi od severozápadu do našej oblasti frontálna vlna spojená s brázdou nízkeho tlaku vzduchu nad Pobaltím.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, postupne na viacerých miestach dážď alebo prehánky alebo mrholenie. Od 1600 m, na strednom a východnom Slovensku spočiatku miestami aj v nižších polohách sneženie. Zrána ojedinele hmla a dopoludnia aj tvorba poľadovice. Najvyššia denná teplota 1 až 7, na západe územia a miestami aj na juhustredného Slovenska 8 až 14 stupňov. Na západe teplo. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo +1 stupňa. Prevažne západný vietor 3 až 8, ojedinele, najmä na juhozápade a v Popradskej kotline okolo 10 m/s, v nárazoch okolo 16 m/s (10 až 30, 35, nárazy 60 km/h). Na horách nad pásmom lesa búrlivý vietor až silná víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 5, v Žilinskom kraji a na krajnom východe ojedinele okolo 10 mm /vo strednom a východnom Slovensku miestami prechodne aj v nižších polohách do 10 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok