Megaproces pokračuje. Po vrahovi má vypovedať kľúčový svedok

TA3 TASR
14.1.2020 06:25

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje pojednávanie v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Naplánovaný je výsluch kľúčového svedka Zoltána Andruskóa a rodičov zavraždených.

Predsedníčka Senátu Ružena Sabová na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku otvorila pojednávanie. Vypovedať majú poškodení Kuciakovci a matka Martiny Kušnírovej Zlatica. O vražde novinára Jána Kuciaka bude vypovedať aj Zoltán Andruskó, ktorý bol už za vraždu právoplatne odsúdený.

Výsluch poškodených bude pokračovať po pondelkovom pojednávaní, na ktorom súd stihol vypočuť príbuzné Petra Molnára, ku ktorého vražde sa priznal Miroslav Marček. V popoludňajších hodinách sa očakáva výsluch Zoltána Andruskóa. Ten bol podľa vlastného priznania sprostredkovateľom medzi Alenou Zsuzsovou a vykonávateľmi dvojnásobnej vraždy Miroslavom Marčekom a Tomášom Szabóom.

Andruskó bol za vraždu novinára právoplatne odsúdený koncom minulého roka potom, ako mu iný senát ŠTS schválil dohodu o vine a treste. Za Kuciakovu vraždu si odpykáva 15-ročný trest odňatia slobody v strednom stupni stráženia. Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Marian Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Kto je kto v prípade Kuciak:

Marian Kočner: Podnikateľ, údajný objednávateľ vraždy. Vinu nepriznal.

Alena Zsuzsová: Údajná objednávateľka, sprostredkovateľka a Kočnerova "volavka". Vinu nepriznala.

Zoltán Andruskó: Sprostredkovateľ vraždy. Priznal sa, spolupracoval s políciou a už ho odsúdili na 15 rokov väzenia.

Tomáš Szabó: Bývalý vyšetrovateľ, o ktorom sa pôvodne písalo ako o strelcovi. Nepriznal sa.

Miroslav Marček: Bývalý vojak, ktorý vraždil. Priznal sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok