Američania mali útočiť na jednotky v Iraku, nálety popreli

TA3 TASR
4.1.2020 07:25

Spojené štáty popreli, že nesú zodpovednosť za útok, ktorý si severne od Bagdadu vyžiadal najmenej šesť obetí na životoch a niekoľko ťažko zranených. S odvolaním sa na tvít amerického plukovníka Milesa Cugginsa o tom informovala agentúra TASS.

"Jednotky operácie Inherent Resolve nepodnikli v posledných dňoch žiadne nálety v oblasti základne pri meste Tádží (severne od Bagdadu)," napísal Cuggins. Svetové médiá informovali o údajnom nálete amerických vzdušných síl na predpokladaný konvoj veliteľa šiitských Ľudových mobilizačných síl.

Spravodajská stanica al-Džazíra neskôr s odvolaním sa na vlastné zdroje uviedla, že pri útoku, ktorý sa odohral na ceste vedúcej k základni síl vojenskej koalície vedenej Spojenými štátmi, zahynulo najmenej šesť ľudí vrátane niekoľkých zdravotníkov. Agentúra Reuters v súvislosti s náletom informovala o ďalších troch osobách, ktoré pri útoku utrpeli vážne zranenia.

Predstavitelia šiitských Ľudových mobilizačných síl, ktoré mali byť cieľom náletu, odmietli tvrdenia, že by sa na mieste útoku nachádzal akýkoľvek ich vysokopostavený veliteľ. Inherent Resolve je americká vojenská operácia zameraná na boj proti teroristickej organizácii Islamský štát v Iraku a Sýrii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok