V stranách sa diali zmeny, SaS aj Most prišli o desiatky členov

TA3 SITA
26.12.2019 13:41

Opozičnú stranu Sloboda a Solidarita v priebehu roka opustilo 49 členov. Informovala o tom hovorkyňa strany Katarína Svrčeková. Z vládnej strany Most-Híd do 10. decembra vystúpilo 22 členov. Hnutie Sme rodina vylúčilo na začiatku tohto roka 11 členov. Najviac členov zo strán vstúpilo do hnutia Sme rodina, konkrétne 494.

V stranách sa diali zmeny, SaS aj Most prišli o desiatky členov
TASR/Jakub Kotian

„Strana SaS má aktuálne 189 členov. Počas roka pribudlo 33 členov a prijímací proces stále prebieha," uviedla hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková. Odchod zo strany v priebehu roka oznámili aj poslanci NR SR Jana Kiššová, Vladimír Sloboda, Ľubomír Galko či Jozef Rajtár. Novým šéfom poslaneckého klubu SaS sa stal Martin Klus. K nováčikom v strane patria aj bývalý vyšetrovateľ Národnej kriminálne agentúry Pavol Milan a riaditeľka Odboru miestnej štátnej správy Ministerstva vnútra SR Monika Filipová.

Tlačové oddelenie hnutia Sme rodina informovalo, že má aktuálne 1 766 členov. V priebehu roka 2019 pribudlo 494 členov a 1. januára tohto roka bolo vylúčených 11 členov. Hnutie vylúčilo ešte v priebehu roka z poslaneckého klubu aj poslancov NR SR Petra Marčeka, Martinu Šimkovičovú a Rastislava Holúbeka. Novým členom sa stal poslanec Bratislavského samosprávneho kraja a bývalý člen vládnej strany Smer-SD Martin Borguľa, ktorý je na desiatom mieste kandidačnej listiny hnutia pre februárové parlamentné voľby.

„Do 10. decembra tohto roka vystúpilo z Mosta-Híd 22 členov a pribudlo 29 nových členov," uviedla hovorkyňa strany Klára Magdeme. Z vládnej strany Most-Híd vystúpila počas tohto roka poslankyňa Národnej rady SR a predsedníčka parlamentného zahraničného výboru Katarína Cséfalvayová. Ako ďalej uviedla hovorkyňa, snem Mosta-Híd zvolil dvoch nových podpredsedov, a to primátora Fiľakova Attilu Agócsa a štátneho tajomníka ministerstva školstva Petra Krajňáka.

Odchod zo strany Sloboda a Solidarita v priebehu roka oznámili aj poslanci parlamentu Jana Kiššová, Vladimír Sloboda, Ľubomír Galko či Jozef Rajtár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok