Odídenci zo SaS chceli spoluprácu s viacerými stranami, neuspeli

TA3 SITA
29.10.2019 10:04

Demokratická strana, do ktorej vstúpili viacerí bývalí členovia opozičnej strany Sloboda a Solidarita, neuspela v rokovaniach o predvolebnej spolupráci s predstaviteľmi strán Za ľudí, Progresívne Slovensko, hnutia OĽaNO a Sme rodina.

Odídenci zo SaS chceli spoluprácu s viacerými stranami, neuspeli
SITA/Milo Fabian

Ako informovalo tlačové oddelenie DS, kandidačné listiny týchto strán do nadchádzajúcich parlamentných volieb nie sú pre predstaviteľov Demokratickej strany otvorené. „Avšak v záujme dosiahnutia zmeny pomerov na Slovensku je nutné, aby v parlamentných voľbách neprepadol ani jeden hlas za zmenu. Preto Demokratická strana v týchto dňoch rokuje o spolupráci s mimoparlamentnými pravicovými stranami, ktoré sú si hodnotami a programami blízke,“ píše DS v stanovisku.

Do Demokratickej strany vstúpili 17. októbra deviati bývalí členovia strany SaS, ktorí stranu opustili po nezhodách s jej predsedom Richardom Sulíkom. Ide o Natáliu Blahovú, Ľubomíra Galka, Jozefa Rajtára, Vladimíra Slobodu, Radoslava Pavelku, Miroslava Ivana, Renátu Kaščákovú, Jakuba Nedobu a Janu Kiššovú, ktorá je zároveň aj volebnou líderkou Demokratickej strany do budúcoročných parlamentných volieb. Odídencom zo SaS sa zároveň nepodarilo vytvoriť v parlamente vlastný poslanecký klub.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok