Z cudziny môžete voliť poštou. Toto od vás ministerstvo potrebuje

TA3 TASR
21.12.2019 09:31

O voľbu poštou zo zahraničia treba požiadať do 10. januára budúceho roka. Žiadosť možno podať aj elektronicky. Obálka s odovzdaným hlasovacím lístkom musí byť doručená najneskôr do 28. februára 2020. Ministerstvo vnútra upozorňuje, že si netreba voľbu poštou nechávať na poslednú chvíľu.

Z cudziny môžete voliť poštou. Toto od vás ministerstvo potrebuje
TASR (ilustračné foto)

Poštou môžu voliť plnoletí občania SR bez trvalého pobytu na Slovensku, ale aj občania s trvalým pobytom na Slovensku, ktorí v krajine v čase volieb nebudú. Žiadosť nájdu na webstránke ministerstva vnútra, zaslať ju môžu elektronicky alebo listom. Volič s trvalým pobytom na Slovensku musí poslať žiadosť o voľbu poštou obci, kde má trvalý pobyt.

Volič bez trvalého pobytu na Slovensku musí žiadosť v listinnej podobe doručiť na adresu odboru volieb, referenda a politických strán MV SR. Elektronickú žiadosť treba posielať na emailovú adresu volby@minv.sk. Ak bude žiadosť v poriadku, voličovi prídu najneskôr 35 dní pred dňom konania volieb na adresu miesta pobytu v cudzine úradne opečiatkovaná obálka, hlasovacie lístky, návratná obálka označená heslom "VOĽBA POŠTOU - ELECTION BY MAIL" s predpísanými adresami a poučenie o spôsobe hlasovania. Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára 2020, kandiduje v nich 25 politických subjektov.

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára 2020, kandiduje v nich 25 politických subjektov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok