Ľudia zo zničenej bytovky sa dostanú k veciam, ktoré zostali v sutinách

TA3 SITA
19.12.2019 15:27

Obyvatelia zo zbúraného bytového domu na Mukačevskej 7 v Prešove sa budú môcť dostať ku svojim veciam, ktoré zostali v sutinách. Informoval o tom hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

„Odvoz a uskladnenie sutín z Mukačevskej ulice číslo 7 dnes nebudeme realizovať. Na mieste ešte pokračujú záchranné práce a priestor naďalej zostáva pod dohľadom polície. V čo najkratšom čase bude určená vhodná skládka, kde sa budú postupne vyvážať všetky sutiny z bytového domu. Na tejto skládke bude zabezpečené vytriedenie predmetov a osobných vecí obyvateľov Mukačevskej číslo 7. Všetky úkony realizujeme a budeme realizovať v úzkej koordinácii s Okresným úradom a štátnou políciou,“ uviedol Tomek.

Ako ďalej dodal, mimoriadna situácia v Prešove potrvá až kým nebudú ukončené záchranné práce a kým nepominú všetky okolnosti ohrozujúce život a zdravie občanov.

Nešťastie v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove, ktoré sa odohralo v piatok 6. decembra, má sedem potvrdených obetí. Jedna osoba je stále nezvestná. Na mieste zasahovalo takmer 90 profesionálnych a 29 dobrovoľných hasičov s použitím 40 kusov hasičskej techniky. Nútene sú stále evakuovaní obyvatelia 69 bytov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok