Premiér verí v pozitívne zmeny, s prácou Kalavskej bol spokojný

TA3 TASR
17.12.2019 17:14

Premiér Peter Pellegrini, ktorého prezidentka Zuzana Čaputová poverila dočasným vedením ministerstva zdravotníctva po tom, ako prijala demisiu Andrey Kalavskej v Prezidentskom paláci, uviedol, že jeho ambíciou nie je len "kúriť a svietiť". Kalavská podľa neho odviedla "kus dobrej práce".

Premiér verí v pozitívne zmeny, s prácou Kalavskej bol spokojný
SITA/Jana Birošová

"Ja nechcem iba 'kúriť a svietiť'. To nie je môj štýl práce. Tu, chvalabohu, môžu byť moje celkom autonómne rozhodnutia, ktoré môžem spraviť, a nikomu sa nemusím prosiť, aby mi to pomohol dokončiť," komentoval. Plánuje sa ísť pozrieť, ako pokračujú búracie práce na skelete nemocnice na bratislavských Rázsochách. Viaceré zdravotnícke témy, ako napríklad rekonštrukcie veľkých nemocníc či výstavba detenčného centra v Hronovciach, by chcel do konca volebného obdobia "dotiahnuť do konca".

Priblížil, že po dohode s prezidentkou považuje za najoptimálnejšie riešenie práve to, že rezort zdravotníctva povedie práve on. "Tým, že som sa s pani prezidentkou dohodol na takomto riešení, chcem poukázať, že naozaj ide o vážny rezort, ktorý nemôžeme prideľovať len tak, aby to nejako fungovalo, 'kúrilo sa a svietilo'. Tam treba pracovať," skonštatoval. Verí, že systém, ktorý nastolila na ministerstve Kalavská, mu umožní zvládať aj túto povinnosť. Podľa Pellegriniho je to zároveň veľká výzva. "Ale myslím si, že tím, ktorý je tam, je zdatný na to, aby dokázal plniť úlohy. Je to dôležitý rezort, ktorý má interakciu s občanmi dennodenne, nonstop. Dúfam, že všetko pôjde hladko a že sa nič vážne nestane," nádeja sa.

Premiér prisľúbil, že rezort čakajú pozitívne zmeny. Rozpracovaných je podľa jeho slov viacero strategických vecí. Povzbudil odborníkov a kolektív, aby ich ďalej dopracovali a aby sa mohli implementovať do praxe čo najskôr. Tvrdí, že sa za Kalavskú vždy ako predseda vlády postavil. "Nikdy som sa nevenoval jednému ministrovi a členovi vlády ako jej, v tom pozitívnom," tvrdí. Dúfal, že ju ešte od podania demisie odhovorí.

"Zajtra o 8.00 h pôjdem na úrad, upravím poradu, rozdelím úlohy a pracujeme. Mne už teraz nepomôže lamentovať nad rozliatym mliekom," dodal Pellegrini. Ministerský plat poberať nebude. Ak by mu prišiel, poradil by sa s tretím sektorom, kam by ho venoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok