Obvineného Fica bude zastupovať Kaliňák: Porušujú základné práva

TA3 TASR SITA
13.12.2019 10:22

Predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý je obvinený v prípade videa, v ktorom sa zastal potrestaného bývalého poslanca ĽSNS Milana Mazureka, bude v trestnom konaní zastupovať Robert Kaliňák. Prokurátor podľa Kaliňáka použil neprípustný výklad trestného zákona.

Obvineného Fica bude zastupovať Kaliňák: Porušujú základné práva
SITA/AP

„Je mi cťou, navyše v takom prípade, kde sú porušované úplne základné práva, ktoré nám garantuje ústava,“ povedal Kaliňák podľa Denníka N

Fico podal sťažnosť na svoje obvinenie z podnecovania rasovej nenávisti. V sťažnosti namieta zaujatosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Tomáša Honza, ktorý dal NAKA pokyn, aby sa jeho videom zaoberala. Podľa predsedu Smeru-SD je Honza politicky zaujatý. „Dal som si preveriť informácie o prokurátorovi Tomášovi Honzovi, ktoré zverejnil Ľuboš Blaha a tie informácie sú absolútne pravdivé. Pán prokurátor je úplne blízko bratislavskej kaviarne, Sorosovi, všetkým týmto ľuďom,“ vyhlásil.

Svoje obvinenie bývalý viacnásobný premiér považuje za nezmyselné a urážajúce. „Ja som iba komentoval rozhodnutie súdu ohľadom poslanca za stranu pána Kotlebu. Povedal som, že takéto rozhodnutia súdov len zvyšujú preferencie Kotlebu, nič iné. To sa aj stalo, keďže jeho preferencie stále rastú,“ obhajoval svoje vyjadrenie pre Pravdu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok