Útočia na nás, tvrdí Smer a žiada brannobezpečnostný výbor

TA3 TASR
5.12.2019 18:23

Poslanci za Smer-SD považujú obvinenie svojho straníckeho šéfa Roberta Fica za útok na Smer-SD. Na tlačovej konferencii oznámili, že budú iniciovať zvolanie parlamentného brannobezpečnostného výboru, na ktorom sa chcú na tieto okolnosti pýtať špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ako aj policajného prezidenta Milana Lučanského.

Fico neprišiel

"Hovoríme jasné nie voči vzneseniu obvinenia voči Robertovi Ficovi," uviedol podpredseda Smeru-SD a poslanec Juraj Blanár. Poslanec Dušan Jarjabek si myslí, že obvinením Fica sa začalo šikanovanie Smeru-SD ako politickej strany a zastrašovanie voličov Smeru-SD. Fico na tlačovú konferenciu poslancov neprišiel, Blanár povedal, že "je pod jeho úroveň, aby takýmto spôsobom vôbec obhajoval sám seba".

Na rokovanie výboru si chcú poslanci pozvať všetkých zodpovedných. "Vyzývam dozorujúceho prokurátora, ktorý dal príkaz na vznesenie obvinenia voči Robertovi Ficovi, aby mal odvahu a prišiel vysvetliť svoj postup na výbor pre obranu a bezpečnosť, pevne verím, že príde aj špeciálny prokurátor, aj generálny prokurátor," uviedol poslanec Erik Tomáš.

S jeho výrokmi súhlasia

Podľa Blanára bol Fico prvý, ktorý zaviedol návštevu a uctenie si všetkých protifašistických bojovníkov, hlasoval za vyhlásenie výročia Slovenského národného povstania za štátny sviatok, bol predkladateľom zákona o pamätnom dni boja proti holokaustu.

Poslanecký klub Smeru-SD podľa svojich slov súhlasí s tým, čo povedal Fico. Podľa Tomáša komentoval Fico len rozhodnutie Najvyššieho súdu SR, o ktorom povedal, že ho rešpektuje. Vyšetrovateľ NAKA obvinil expremiéra z troch trestných činov. Fico sa mal podľa polície dopustiť hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti, a to v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok